Meyvenin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Ayrıca her meyvenin insan sağlığı açısından farklı yararları olabiliyor. Nitekim bir meyve, kalp krizi riskinin azaltılmasından sindireme kadar fayda sağlayabiliyor. Öte yandan söz konusu meyve, yemeklere ve içeceklere katılabiliyor. Üstelik tek başına da tüketilebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından kolayca tüketilebiliyor.
Kalp krizi riskinin azaltılmasından sindirime kadar birçok farklı fayda sağlayabilen limon, C vitamini ile gündeme gelebiliyor. Ayrıca birçok insan limonun sebze olduğunu düşünebiliyor. Ancak limonda tohum taşıyan organ olduğu için meyve türü olarak ön plana çıkıyor.
Öte yandan limon, kalp krizi riskinin azaltılmasında faydalı olabiliyor. Kansızlık sorununa karşı yararlı olabiliyor. Eklem iltihaplarına karşı faydalı olabiliyor. Nitekim kalp krizi riskinden sindirime kadar birçok farklı fayda sağlayabiliyor.
Kalp krizi riskinden sindirime kadar birçok farklı fayda sağlayabilen limon, pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. İşte limonun faydalarından bazıları şu şekilde sayılabiliyor;
Asidiyle böbrek taşlarını düşürmede faydalı olabiliyor.
Sindirime yardımcı olabiliyor.
Kansızlığın önlenmesinde faydalı olabiliyor.
Limon, vücudu alkali yapabiliyor.
Kalp krizi riskinin azalmasında yardımcı olabiliyor.
Eklem iltihaplarına karşı faydalı olabiliyor.
Not: Kalp krizi riskinden sindirime kadar faydalı olabilen limonu, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri önerilir.