AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kışın en fazla tüketilen meyvelerden biri olan ayva ile yapılan tatlılarla beraber parmaklarınızı yiyeceksiniz. Tam bir zengin sunum olan ayva tatlısı, yapımı da oldukça basittir. İçeriğine vişne ve zencefilin girdiği faydalarını ikiye katlayan bu eşsiz lezzet sayesinde soğuk günlerinizi ısıtabilirsiniz. Yemeklerden sonra çayla beraber servis edilen bu lezzetin en basit yöntemini sizler için derledik.
2 adet ayva
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çubuk tarçın
2 dilim zencefil
2 tane kuru vişne
5 adet karanfil
1 litre su
3 damla limon
4 adet ceviz
Ayvaların kabuklarını soyup. Bir orta boy tencereye koyun.
Suyun içine zencefil ve kuru vişneleri ekleyin.
Kaynarken toz şekeri karanfili ve limon damlalarını ekleyin.
Yaklaşık 20 dakika kaynamasına izin verin.
Daha sonra süzgeç kaşıkla ayvaları suyun içinden çıkartın.
Bir tabağa aldığınız ayvaların iç kısmına hazır aldığınız kaymaktan bir tatlı kaşığı koyun.
Akabinde cevizi koyun.
Kaynama suyundan çay kaşığı kadar alıp üzerine gezdirin.
Tatlınız servise hazır!