Yelpaze patlıcan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi ve malzemeleri!

Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi, günün yemeği seçildi. Ekran başındaki izleyenlerde yelpaze patlıcan nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Akşama lezzetli bir tarif denemek isteyenler için yelpaze patlıcan tarifi haberimizde.

Yelpaze patlıcan yemeği, Gelinim Mutfakta'da günün yemeği seçildi. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında her gün farklı ve lezzetli yemekler izleyici karşısına çıkıyor. Kayınvalideler puanlama yaparak gün birincisini seçiyor. Yelpaze patlıcan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi ve malzemeleri

Yelpaze patlıcan malzemeleri neler?

2 adet patlıcan

500 gram kıyma

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pul biber

Karabiber

Kırmızı toz biber

Kekik

Tuz

Sosu için:

1,5 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş rendelenmiş sarımsak

Kekik

Tuz

YELPAZE PATLICAN NASIL YAPILIR?

Patlıcanları yıkayıp saplarını kestikten sonra boydan ikiye bölün.

Düz tarafını tezgaha yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine 1 santimetre aralıkta derin kesikler atın.

Her 6-7 kesikte bir dilimleyip patlıcanı ayırın.

Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin.

Bu esnada soğan ve sarımsağı rendeleyip tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin ve yoğurun.

Yoğurduğunuz harcı suyunu süzdüğünüz patlıcanların kesiklerine taşırmadan doldurun ve fırın kabına yerleştirin.

Sos malzemelerini ayrı bir kasede karıştırıp sosu patlıcanların üzerine dökün.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.

Sosu bir kaşık yardımıyla ara ara patlıcanların üzerine gezdirerek yemeğinizi pişirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun...