Yedikçe yediren kahvaltılık! Canan Karatay önerdi! Baharat ve antioksidan deposu

Kahvaltılık denilince akla ilk gelenlerden biri de ekmeğin üzerine sürülen çemen sosu oluyor. Ceviziyle, sarımsağıyla, domatesiyle tam bir lezzet bombası olan çemen sosu tarifi sanıldığı kadar zor değil. Canan Karatay'ın çemen sosu tarifinde de yok yok. Baharatların yer aldığı çemen sosu tarifi haberimizde…

Yedikçe yediren bir kahvaltı sofrası varsa orada çemen sosu vardır. Çemen sosunu da kaya tuzuyla öneren Canan Karatay, kendi tarifine bol bol sarımsak ve baharat ekliyor. Nefis bir kahvaltılık arayanlara işte Canan Karatay'ın çemen sosu tarifi ve malzemeleri...

ÇEMEN SOSU MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı çemen otu tohumu

4 yemek kaşığı kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

Kristal kaya tuzu

8 diş sarımsak

Ilık su

KAHVALTILIK ÇEMEN SOSU MALZEMELER

1 yemek kaşığı çemen sosu

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay bardağı havanda ezilmiş ceviz içi

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yarım demet maydanoz

ÇEMEN SOSU TARİFİ

Sarımsakları soyun ve rendenin ince tarafından rendeleyin. Üzerine ılık su koyun. Çemen otu tozunu, kırmızıbiberi, karabiberi, kimyonu ve az miktarda tuzu karıştırıp, sarımsakların üzerine ilave edin ve karıştırın.

Gerekirse su ilave edin ama fazla sıvı olmamasına dikkat edin. Daha sonra bir kavanoza koyup muhafaza edin.

Kahvaltılık çemen mezesi yapmak istediğinizde, hazırladığınız çemenden 2-3 yemek kaşığı kadar alıp bir kâseye koyun.

Üzerine salça, zeytinyağı ve ezilmiş ceviz içini ilave edip karıştırın.

Maydanozları yıkayın ve ince ince doğrayın. Kahvaltılık çemeni doğranmış maydanozla süsleyip, servis edin.