Krep pişirmenin tüyoları var. Krep ince hamurlu ve kısık ateşte pişirilmeli. Krep kahvaltılık tarifler arasında sevilerek tüketiliyor. Peki sebzeli krep nasıl yapılır?
Krep pratik ve oldukça leziz. Krep içerisinde birbirinden özel malzemeler var. Krebin ince ve yumuşak hamuru onu daha cazip kılıyor. Peki enfes krep tarifi nasıl yapılır?
Sebzeli Krep Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
250 ml su
250 ml süt
1 paket instant maya veya yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
6 küçük sosis
1 su bardağı kaşar peyniri
1 yeşil biber
1 kapya biber
4-5 dal maydanoz
Pişirmek için;
Sıvı yağ
Sebzeli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Maya, su, süt, yumurta ve şekeri karıştırıyoruz.
Mayayı, unu ve tuzunu da ekleyip akışkan krep hamuru elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
Diğer malzemeleri hamur mayalanırken küçük küçük doğruyoruz.
Mayalanan hamurun içine diğer malzemeleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Uygun bir tavaya 1 tatlı kaşığı yağdan alıp hamurdan da bir kepçe dolusu alıp yayıyoruz.
Hamurumuz çok kalın olmayacak ama krep kadarda ince olmayacak şekilde olucak.
Arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen hamurları üst üste koyuyoruz ve ılık servis ediyoruz.
Afiyet olsun.