Kahvaltıya özel bir tarif denemek isteyenler dereotlu poğaça tam sizlik. Havuçla daha da lezzetlenen dereotlu poğaça nasıl yapılır?
DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 adet orta boy havuç
3- 4 dal dereotu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadarı ile un
İç malzemesi
Peynir
YAPILIŞI
Yoğurt,yumurta ,sıvı yağ güzel bir şekilde karıştırılır.
Havuç ve dereotu ilave edilir tekrardan çarpılır.
Sirke, şeker tuz ve çörek otu ilave edilir.
Kabartma tozu ve un ilave edilir yumuşak elde bir hamur elde edilir istenilen şekil verilir.
190 derecelik fırında 25 dk kontrolü bir şekilde pişirilir.