Yazın vazgeçilmezi deniz börülcesi tarifi

Deniz börülcesi tarifi yaz gelince en çok araştırılan lezzetlerin başında geliyor. Peki, deniz börülcesi salatası nasıl yapılır? Deniz börülcesi genelde limon ve zeytinyağı ile tüketilir. İşte hem kolay hem de tadına doyum olmayan deniz börülcesi tarifi ve malzemeleri...

Deniz börülcesi tarifi merak ediliyor. Özellikle Ege ve Akdeniz mutfağında çok sevilerek yapılan deniz börülcesi hem sağlığa faydalı hem de pratik lezzetler arasında yer alıyor. Deniz börülcesi tarifi denilince akla ilk gelen elbette zeytinyağı oluyor. İşte size limon, sarımsak ve zeytinyağı üçlüsünden oluşan sosla deniz börülcesi tarifi ve malzemeleri...

DENİZ BÖRÜLCESİ MALZEMELER

1 demet deniz börülcesi

Yarım çay bardağı limon suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

DENİZ BÖRÜLCESİ TARİFİ

Deniz börülcesi tarifi için önce deniz börülcelerinin kök kısımlarını kesip ayıklayın. Ardından bol suda yıkayın ve bir tencereye alın.

Üzerlerini geçecek kadar sıcak su koyup börülceler yumuşayana kadar pişirin.

Suyunu süzün. Ardından rengini kaybetmemesi için soğuk sudan geçirin.

Dallarını elinizle sıyırıp çalı kısmından ayırın. Deniz börülcelerini bir servis tabağına alın.

Başka bir kapta limon, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Sosu börülcelerle karıştırın. Deniz börülcesini dolaba koyduğunuzda soğuk da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...