Taş gibi yoğurt yapmanın püf noktası maya miktarı ve sıcaklık

Ev yoğurdu hem şifa hem lezzet demek. Peki, ev yoğurdu en kolay nasıl yapılır? Kolay gibi görünse de yoğurt tarifinde kıvam için püf noktalar önemli. İşte taş gibi yoğurt yapmanın püf noktası…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ev yapımı yoğurt demek sağlıklı vücut demek. Kemiklerden sindirim sistemine kadar faydalı olan yoğurdun şifasından yararlanmak için evde yoğurt yapmak şart. Taş gibi yoğurt tarifi ve yaz ayına özel yoğurt yapmanın püf noktalarını sizler için derledik.

YOĞURT YAPMANIN 3 PÜF NOKTASI

1. Sütün sıcaklığı iyi ayarlanmalıdır. Ne çok sıcak ne çok soğuk olmalıdır. Süt ılık olmalıdır.

2. Mayanın ölçüsüne dikkat edilmeli. Bir litre süte 1 yemek kaşığı maya önerilir.

3. Yoğurt olduğunda ağız kısmını açıp 45 dakika oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabına koyabilirsiniz.

YOĞURT TARİFİ

Ev yoğurdu yaparken ilk önce sütü kaynatın.

Kaynama başladıktan sonra 6-7 dakika karıştırarak ateşte tutun.

Sütü mayalayacağınız kaba alıp sıcaklığı ılık vaziyete gelene kadar soğumaya bırakın.

Anne veya komşunuzdan bir kaşık ev yapımı yoğurt alıp maya olarak kullanın. Mayayı sütle karıştırın. Ardından sıcak tutacak şekilde örtüye sarın.

Tescilli Uşak tarhanasının tarifi! 3 adımda hazır