Spor ayakkabısını makineye atmadan önce bunları deneyin! Eskisinden yeni oluyor

Spor ayakkabıları yazın daha hızlı kokuyor. Ayaklarınızdaki bakteriler terle beslenir ve keskin bir koku ortaya çıkar. Peki, yazın kokan spor ayakkabısı için ne yapmak gerekir? İşte ayakkabılarınızın ilk gün gibi kokmasını sağlayan 3 yöntem…

Spor ayakkabı kokusunu yazın pek sevmesek de kaçınılmaz oluyor. Hatta çamaşır makinesine atsanız da çok işe yaramıyor. Fakat 3 yöntemle spor ayakkabısı kokusunu giderebileceğiniz gibi ayakkabılarınızı yenileyebilirsiniz.

Spor ayakkabısındaki kokuyu önlemek için kolay çözümler elinizin altında. İşte hayat kurtaran 3 yöntem...

KOKMUŞ AYAKKABILAR İÇİN 3 YÖNTEM

1. Kokan spor ayakkabısını kabartma sodasıyla temizleyin

Kabartma tozu kötü kokuları yok eder. Ayakkabılarınıza biraz dökün ve gece boyunca bekletin. Toz, siz uyurken fazla nemi emecek ve sabahları ayakkabılarınız kuru olacak. Daha taze bir koku için, ayakkabılarınızı doldurmadan önce birkaç damla esansiyel yağını kabartma tozu ile karıştırabilirsiniz. Giyerken tozu çöpe dökebilirsiniz.

2. Spor ayakkabılarına gazete deneyin

Her ayakkabının içine bol miktarda buruşuk gazete koyun. Gazete ekstra nemi emerek ayakkabılarınızın daha da hızlı kurumasına yardımcı olur ve böylece beraberinde gelen bakterileri ortadan kaldırır. Önce gazetenin üzerine birkaç damla vanilya serpin. Sabah ayakkabınızı giyindiğinizde aradaki farkı göreceksiniz.

3. Çamaşır makinesi ile temizlik

Spor ayakkabılarınızın iç tabanlarını çıkarın. Ayakkabının tamamını yıkamak istiyorsanız, bağcıkları çıkarın ve çamaşır makinesine atmadan önce ayakkabıları bir yastık kılıfına koyun. Tekrar giymeden önce bir gün kadar hava ile kurumasını bekleyin. Hala kokuyorsa tabanlıkları birkaç saat sirkeli suda bekletin, ardından güneşli bir yerde havayla kurutun.

Mayoları sirkeyle yıkayın! İşte sebebi