Soğuk tatlı tariflerinin başında havuçlu cezerye geliyor. Hem pratik hem de lezzetli olan havuçlu cezerye içeriğindeki faydalı baharatlar ve görüntüsüyle de iştah kabartıyor. Peki, havuçlu cezerye nasıl yapılır?
Havuç ve bisküvinin bir araya gelmesiyle yapılan cezeryenin püf noktası kıvam ve içeriğidir. Ayrıca tahta kaşık kullanılması da cezeryeyi lezzetlendirecektir. İşte soğuk tatlı tarifi havuçlu cezeryenin yapılışı ve malzemeleri...
HAVUÇLU CEZERYE MALZEMELER
6 tane büyük boy havuç
2 paket sade bisküvi
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Çay kaşığının yarısı kadar zencefil
100 gram Antep fıstığı
Üzeri için:
1 su bardağı Hindistan cevizi
CEZERYE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Cezerye tarifi özellikle yaz aylarında çok sevilen ve tercihe dilen bir tatlıdır. Cezerye hem soğuk yenmesi hem de hafif olması itibarıyla kolay tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Havuçları rendeleyin ve bir tencereye alın. Az miktarda su ilavesiyle orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Kıvam alan havuçları blenderdan geçirin. Püre hâline gelen havuçları küçük bir tencereye alın. Toz şeker ekleyip kısık ateşte, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak pişirmeye başlayın. Ardından rondodan geçirdiğiniz bisküvileri ekleyin.
Balı, cezeryeyi lezzetlendiren karanfili, zencefili ve Antep fıstığını karışıma ekleyin.
Suyunu çekene kadar birkaç dakika daha pişirin. Kıvamı için az miktarda suyla açtığınız mısır nişastasını katın. Bir kere daha karıştırın.
Rendelenmiş Hindistan cevizinin yarısını kare bir tepsiye yayın.
Hazırladığınız cezerye karışımını Hindistan cevizi üzerine gezdirin. Spatula yardımıyla düzeltin. Kalınlığı isteğe göre ayarlayın. Kalan Hindistan cevizini üzerine serpin.
Cezeryeyi buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...