Kiraz reçeli nasıl yapılır? O püf noktayı kaçırmayın

Yaz döneminin en favori meyvesi kiraz. Bahçesinde kiraz ağacı olanlar kirazları reçel olarak değerlendirebilir. Yüksek vitaminli bu meyvenin reçelini yapmak sanıldığı kadar zor değil. Fakat kiraz reçelinin birkaç püf noktası var. İşte yaza özel kiraz reçeli tarifi ve malzemeleri...

Yaz kirazlarını değerlendirmenin en güzel yöntemi reçel yapmak. Peki, kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçelini deneyenler köpüğünü şikâyet eder. Kiraz reçelindeki köpük için püf nokta tereyağını kullanmak. Kiraz reçelinin diğer bir püf noktası için kirazları şekerle bir gece önceden bekletmek. İşte en kolay kiraz reçeli tarifi...

KİRAZ REÇELİ TARİFİ MALZEMELERİ

2 kilo kiraz

1 kilo toz şeker

1 su bardağı su (koyu kıvam sevenler katmayabilir)

1 çay kaşığı tereyağ

KİRAZ REÇELİ TARİFİ

Kiraz reçeli tarifi için önce kirazları güzelce yıkıyoruz ve bir çatal iğne yardımıyla çekirdeklerini ayırıyoruz.

Ayıkladığımız kirazların üzerine 1 kg toz şeker ilave ediyoruz ve bir gece dolapta sulanması için bekletiyoruz.

Ertesi gün sulanan kirazların içine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Eğer kiraz reçelini koyu kıvamlı seviyorsanız su eklemeyip kendi suyuyla da hazırlayabilirsiniz.

Ocağımıza tenceremizi alalım ve hafif karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayalım. Henüz kaynamaya başlamadan önce, tereyağını ilave edilim. Tereyağı sayesinde reçelimiz kaynarken köpürmeyecektir.

Orta ateşte kaynamaya başlayınca, kısık ateşte pişirmeye devam edeceğiz.

20 dk. reçelimiz kaynayınca içine limon suyunu katalım ve yarım saat daha kaynatalım. Limon suyu kullanmamız reçelin şekerlenme yapmasını önleyecektir. Sonrasında reçelimizi kavanozlarımıza doldurabiliriz.