AZİME KAHYA
Yazın sıcağında ferahlatan bir tatlı istiyorsanız limonlu cheesecake tarifini deneyebilirsiniz. Fırın olmadan, tutar mı demeden kolayca yapabileceğiniz bu soğuk tatlıyı özel günlerinizde de deneyebilirsiniz.
Limonlu cheesecake tarifinin püf noktası muhallebisinin pürüzsüz ve koyu kıvamda olmasıdır.
Diğer bir püf nokta ise bisküvi ve tereyağı karışımını kelepçeli kalıba bastırdıktan sonra 10 dakika buzdolabında dinlendirin, böylece muhallebi dökülünce dağılmaz.1 gece bekletirseniz mükemmel bir limonlu cheesecake lezzeti elde edersiniz. İşte tarifin detayları...
LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
100 gr biraz fazla margarin veya tereyağı
MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER;
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
LİMONLU SOS İÇİN MALZEMELER;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 limon suyu
1 limon rendesi
1 paket vanilya
(İsteğe bağlı 1 çay kaşığı zerdeçal. Renk vermesi için. )
LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ
Bisküviyi robottan geçirerek un hâline getirin ve daha sonra margarini eritin. İyice karıştırın. Bisküvili harcı kalıba boşaltın, üzerine bastırarak yerleştirin. Kalıbı daha sonra buzdolabına alın.
Diğer taraftan muhallebiyi yapmak için vanilya hariç bütün malzemeleri tencerenin içine alın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebiyi ocaktan alarak vanilya ekleyip tekrar karıştırın. Muhallebiyi biraz soğutun.
İlk sıcaklığı çıkan muhallebiyi bisküvili harcın üzerine boşaltın ve tekrardan dolaba kaldırın.
Limonlu sos için vanilya hariç diğer malzemeleri ocağa alın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız limonlu sosun içine vanilya ekleyip tekrar karıştırın. İlk sıcaklığı çıkan limonlu sosu muhallebinin üzerine dökün ve bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Limonlu tatlınız hazır. Afiyet olsun.