Yaz yemeği: Patlıcan musakka tarifi! Patlıcanın en nefis hali

Yaz menüsüne karar verirken mutlaka patlıcanlı tarif araştıranlara musakka tarifi hazırladık. 4 patlıcanla gelen lezzeti gün boyu unutmayabilirsiniz. İşte nefis patlıcan musakka tarifi ve malzemeleri…

HİLAL ÇAKIR

Patlıcan musakka tarifi merak ediliyor. Peki, musakka nasıl yapılır? Yaz menülerinde çok sevilen musakkanın temel malzemesi patlıcan. Beşamel sos ve kıyma lezzetiyle tok tutan musakka parmak yedirtebilir. İşte adım adım musakkanın yapılışı...

Malzemeler

4 adet patlıcan

500 gram kıyma

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 adet domates (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)

1 su bardağı su (sos için)

1 çay bardağı süt (sos için)

1 yemek kaşığı un (sos için)

1 yemek kaşığı tereyağı (sos için)

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

Patlıcanları hazırlayın. Patlıcanları yıkayın, alacalı soyun ve dilimlere kesin.

Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. (Acılığını almak için) Ardından kağıt havluyla kurulayın ve kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Kızaran patlıcanları bir kenara alın.

Kıymalı Harcı Hazırlayın:

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.

Kıymayı ekleyin, karıştırarak pişirin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin.

Rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin, karıştırın.

Tuz, karabiber ve şekeri ekleyin, karıştırarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

MUSAKKA TARİFİ

Fırın kabını yağlayın ve ilk olarak bir kat patlıcan dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın.

Tekrar patlıcan ekleyin ve üzerine beşamel sosu dökün.

Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin (isteğe bağlı).

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üstü altın rengi olana kadar pişirmeye devam edin.

Servis Önerisi

Patlıcan musakkanız hazır! Yanında pilav ve yoğurtla mükemmel bir akşam yemeği sunabilirsiniz.

Beşamel Sos Tarifi

Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip kavurun.

Ardından sütü yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin.

Sosu tuz ile tatlandırın.

2 gıdayı sofradan kaldırın: Kas ve sinir sistemini çökertiyor