Yaz limonatası için portakal nasıl saklanır? Portakalı dondururken yıkamak gerekir mi?

Yazın en sevdiğimiz içecek limonata ve limonata yapımında portakal da kullanılıyor. Peki, yaz limonatası için portakal nasıl dondurulur, portakalı dondurucuya koymadan önce yıkamak gerekir mi? İşte nefis yaz limonataları için portakalı dondurmanın püf noktaları…

HATİCE GÖVENÇ

Yaz limonataları için portakalları ayırmanın tam zamanı. Portakallar buzdolabında yaklaşık bir ay kadar iyi kalabilir. Yaklaşık dört hafta içinde yemeyi planlamıyorsanız, portakallarınızı dondurmayı düşünebilirsiniz. Özellikle yaz limonatası için dondurulmuş portakallar bir yıla kadar dayanır.

HANGİ PORTAKAL DONDURULUR?

Çoğu turunçgil meyvesi gibi sert dış kabukları olan portakallar çabuk bozulmaz.

PORTAKALI YIKAMAK GEREKİR Mİ?

Portakalları yemeyi planladığınız zamana kadar yıkamayın; çünkü aşırı nem bozulma sürecini hızlandırır.

Kurutulmuş portakalları fermuarlı bir poşete veya hava almayan bir saklama kabına koyun.

Buzdolabınızın sebzelik çekmecesinde bir aya kadar saklayabilirsiniz.

PORTAKALLARIN BOZULDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?

Portakalların olgunluk dönemini geride bıraktığına dair bazı belirgin işaretler; çürük, buruşuk kabuklar ve lapa gibi noktalardır. Taze portakallar hafifçe sıktığınızda sert olmalıdır. Elbette, portakallarınızda küf oluşuyorsa veya kötü bir koku yayıyorsa, onları en kısa sürede atın.

PORTAKAL NASIL DONDURULUR?

Bozulmadan önce tüketeceğiniz çok fazla portakalınız varsa, dondurmak muhtemelen doğru yoldur. Bu yöntemle bir yıla kadar dayanırlar:

Portakalın kabuklarını ya soyun ya da iyice yıkayın.

Portakalları dilimler halinde doğrayın.

Parçaları tek bir katman halinde, birbirlerine değmediklerinden emin olarak bir fırın tepsisine yerleştirin. Portakalları örtün ve en az dört saat veya bir gece boyunca dondurun.

Dondurulmuş portakalları, üzerinde tarih yazan bir dondurucu poşetine aktarın. Dondurucuda bir yıla kadar saklayın.

Her gün 1 fincan kahve içmenin 10 faydası