Yaz düğünleri için 7 abiye kuralı

Yaz düğünleri başladı. Düğünlerde ya da diğer özel günler için abiye tercihleri gecenin yıldızı yapabileceği gibi en rüküşü de yapabilir. Peki, vücuda göre abiye nasıl seçilmeli? Kilolu ya da zayıf hanımlar hangi tür abiyelerden uzak durmalı? İşte yaz düğünleri için abiye tavsiyeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yaz gelince düğünlerin, nişanların, kınaların ve partilerin de ardı arkası kesilmiyor. Durum böyle olunca abiye tercihleri de kişiye göre değişiyor. Vücudunu iyi tanıyanlar gecenin yıldızı olurken yanlış abiye seçimi yapılanlar gecenin en rüküşü olarak hafızalarda yer ediniyor. Peki, vücuda göre abiye nasıl seçilir?

Zayıf veya kilolu olanlar için abiye seçmenin püf noktalarını bir araya getirdik. İşte abiye için 7 doğru ve yanlış kural...

1. Doğru abiyeye karar vermek için vücudu iyi tanımak şart. Dar omuzlu bayanlar omuzların açık olduğu abiyeleri tercih edebilir. Eğer geniş omuzlu bayanlar ise göğüs ve bacakları ortaya çıkaran modeller seçmelidir. Sade, derin dekolteli ve kısa abiye modelleri geniş omuzlu bayanlar için biçilmiş kaftandır.

2. Bel ince, göğüs ve kalça bedeni birbirine yakın bayanlar balık form, A kesim, V yaka ve yırtmaçlı abiyeleri tercih edebilir. Zayıflıktan hoşnut olmayıp, kilolu görünmek istemeyenler çok dökümlü abiyeleri de tercih edebilir.

3. Düz vücut tipi yani bel ve omuz hizasında kalçaya sahip olanlar ise abiye tercihinde sırt dekoltesi kullanabilir. Düz abiye modelleri de çok yakışacaktır. Düz hatlara sahip hanımlar abiye tercihlerinde bacakları ve omuzları ön plana çıkarmalıdır.

4. Büyük göğüsler abiye tercihlerinde bazı hanımlar için önemli bir problem. Abiye modeli tercih ederken göğüs dekolteli ya da dikkati göğse çeken detaylı abiyelerden uzak durmakta fayda var. Göğüs yerine bacak ve sırt dekoltesi kullanılabilir. Küçük göğüslü hanımlar ise drapeli, göğüs işlemeli, hacimli bir abiye tercih edebilir.

5. İnce bel ve geniş kalçalara sahip olanlar abiye seçiminde kalçayı saklayan tasarımlar tercih edilmelidir. Üstü dar altı volümlü abiyeler kalçayı saklamak için ideal.

6. Bazı abiyeler insanı genç gösterirken bazıları kişiyi olgun gösterir. Genç görünmek isteyenler abiyede boncuk ve işlemeden uzak durmalıdır. Geometrik şekiller zayıf gösterirken çiçekli desenler enerjili gösterir.

7. Abiye de aksesuar seçimi de oldukça önemlidir. Parıltılı bir abiye için gösterişli bir kolye tamamen karmaşaya sebep olacaktır. Sade bir elbiseyi hareketlendirecek takı setiyle göz alabilirsiniz.