Yaz aylarıyla birlikte sivrisinekler de geliyor! İşte davetsiz misafirleri uzaklaştıran yöntemler...

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte, sivrisinekler de yuvalarından çıkmaya hazırlanıyorlar. Uykuların bir numaralı düşmanı olarak bilinen davetsiz misafirler, birçok kişinin uykusuna engel olmaya geliyorlar. İşte doğal yöntemlerle sivrisinekleri uzaklaştırabileceğiniz tavsiyeler…

Sivrisinekler yaz aylarının kabusu olarak biliniyor. Özellikle uykuları bölmeyi oldukça seven sivrisinekler, gece boyunca insanları huzursuz etmeye bayılırlar. Isırdıkları zaman kaşınmaya başlayan bölgede kızarıklık oluşur. Fazla kaşıma ise tahrişe neden olabilir. Bu nedenle hiç kimse söz konusu davetsiz misafirleri sevmez.

SİVRİSİNEKLERDEN KORUNMA YÖNTEMLERİ

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinekler akıllara gelmeye başladı. Doğal yöntemler sayesinde sivrisinekleri kolayca uzaklaştırabilmek mümkün oluyor. İşte sivrisineklerin sevmediği kokular; portakal, lavanta, limon, kadife çiçeği, ada çayı, karanfil, okaliptüs, reyhan, defne, sarımsak, sirke, soğan ve biberiye.

KOKU HARİCİNDE NASIL UZAKLAŞTIRILIR?

Sivrisinekler koku haricinde bazı yöntemlerle de vücuttan uzaklaştırılabilirler. Nitekim aşağıdaki işlemleri yaparsanız söz konusu davetsiz misafirler sizi teğet geçebilir. İşte geceleri rahat uyuyabilmek için yapılabilecekler;

Açık Renkli Kıyafetler Tercih Edin: Sivrisinekler koyu renkleri daha çok severler. Bu nedenle açık renkli kıyafet giyenlerin yanına daha az uğrarlar.

B ve C Vitamini: Sivrisinekler, B ve C vitamini içeren besinleri sevmezler. Ayrıca C vitamini eksikliğinin terleme yapabileceği de belirtiliyor.

Sık Sık Duş Alınmalı: Genellikle çok terli olan vücutlara gelirler. Bu nedenle yatmadan önce duş almak, söz konusu davetsiz misafirlere karşı koruma etkisi görebilir.