Okan Kabuk
Saray muhallebisi tarifi kıvamında hazırlandığında adeta enfes bir lezzet haline gelebiliyor. Birçok kişinin severek tükettiği saray muhallebisi, kolay bir şekilde de hazırlanabiliyor. Bu nedenle eve gelen misafirlere ikramlık olarak da servis edilebilmek için özellikle yaz aylarında aranan tatlı olarak da biliniyor.
Saray muhallebisi tarifi pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Ancak öncelikle gerekli olan malzemelerin toparlanması gerekiyor. İşte söz konusu saray muhallebisi tarifi için gerekli olan malzemeler;
1 litre süt.
4 kaşık tepeleme un.
100 gr tereyağı.
1 su bardağı şeker.
1 paket vanilya.
1 adet yumurta sarısı.
1 su bardağı dövülmüş ceviz.
Saray muhallebisi tarifi için gerekli malzemeler hazırlandıktan sonra yapılış aşamasına geçilebilir. Nitekim saray muhallebisi tarifinin yapılışı şu şekilde gerçekleşiyor;
Süt tencereye boşaltılır ve kısık ateşte ısıtılır.
Aynı zamanda yumurta sarısı ile şeker de ayrı bir kapta karıştırılır.
Akabinde hazırlanan karışım süte ilave edilerek şekerin erimesi sağlanır.
Şeker eridikten sonra ocak kapatılır (çok ısınmamalı).
Akabinde başka bir tencerede 100 gr margarin eritilir ve üzerine un ilave edilerek kavrulur.
Sonra kavrulan una süt ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta karıştırılır.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocak kapatılır ve üzerine vanilya eklenerek 5-10 dakika kadar devamlı olarak karıştırılır. Bu şekilde muhallebi soğutulur.
Sonra bir borcam tepsi ıslatılır ve muhallebi dökülür.
Akabinde üzerine dövülmüş ceviz serpilir ve saray muhallebisi buzdolabında soğutulur.
Sonra hazırlanan saray muhallebisi tarifi afiyetle tüketilebilir.