Yayla çorbası tarifi! Yayla çorbasının püf noktası terbiyesi

Yayla çorbası Türk mutfağının en çok yapılan ve sevilen çorbaları arasında yer alıyor. Yayla çorbası tarifinin püf noktası çorbanın kesilmemesidir. Bunun için çorbayı yaparken terbiyesini mutlaka çorbayla bağlamak gerekir. Yayla çorbası tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Yayla çorbası hem kış aylarında hem de yaz aylarında en kolay ve lezzetli çorbalar arasında yer alıyor. Peki, yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbasının püf noktası terbiyesinin çorbayla bağlanmasıdır. Evde bulunan pirinç, su, tuz, un ve yoğurt gibi malzemelerle yayla çorbasını hazırlayabilirsiniz. Yayla çorbası tarifi ve malzemeleri...

YAYLA ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

1 çay bardağı pirinç

5 su bardağı su

Tuz

Terbiyesi için:

1 yemek kaşığı tepeleme un

1 kâse yoğurt

1 yumurta sarısı

Yayla çorbası tarifi sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

YAYLA ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR ?

Yayla çorbası tarifinin püf noktası çorbanın kesilmemesidir. Öncelikle pirinci yıkayıp süzdükten sonra çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın. Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Bir kâse yoğurda 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve iyice çırpın.

Terbiyenin içerisine 1 bardak su alın ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır.

Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzu ilave edin.

Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin. Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyin ve sosu ocaktan alın.

Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün. Yayla çorbası hazır. Afiyet olsun...