Hilal Çakır
Tam kıvamında ve kesilmemiş bir çorba yapmak sizin elinizde. Özellikle yayla çorbası gibi çeşitlerde çorbanın kesilmesi hem görüntüyü hem lezzeti etkiliyor. Peki, yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbasının püf noktası nedir?
YAYLA ÇORBASI MALZEMELER
1 su bardağı mısır veya buğday
Sıvıyağ
Tuz
Terbiyesi için
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
YAYLA ÇORBASI TARİFİ
Yayla çorbası için önce mısır ya da buğday hangisini kullanacaksanız tencereye alın. Sıcak su koyun. Üzerine 1,5 yemek kaşığı yağ gezdirin ve kaynamaya bırakın. O kaynarken siz terbiyeyi hazırlayın.
Bir kâsede terbiye malzemelerini karıştırın. Kaynayan mısırlı sudan bir kepçe alın ve terbiyenin içerisine dökün. Güzelce karıştırın. Ardından bu terbiye karışımını tencereye ilave edin. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır. Kaynadıktan sonra tuzunu, nanesini ve pulbiberini atın. Çorba hazır. Afiyet olsun...