Yayla çorbasının püf noktası! Asla çorbayı kesmiyor! Terbiyesini böyle yapın

Yayla çorbası sevilen çeşitlerden biri. Kolay gibi görünse de bu çorbayı kıvamında tutturmak ve çorbayı kesilmeden pişirmek maharet istiyor. Yayla çorbasının kesilmemesi için püf noktaları yazdık. İşte akşama yayla çorbası tarifi ve malzemeleri...

Hilal Çakır

Tam kıvamında ve kesilmemiş bir çorba yapmak sizin elinizde. Özellikle yayla çorbası gibi çeşitlerde çorbanın kesilmesi hem görüntüyü hem lezzeti etkiliyor. Peki, yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbasının püf noktası nedir?

YAYLA ÇORBASI MALZEMELER

1 su bardağı mısır veya buğday

Sıvıyağ

Tuz

Terbiyesi için

1 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı yoğurt

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Yayla çorbası için önce mısır ya da buğday hangisini kullanacaksanız tencereye alın. Sıcak su koyun. Üzerine 1,5 yemek kaşığı yağ gezdirin ve kaynamaya bırakın. O kaynarken siz terbiyeyi hazırlayın.

Bir kâsede terbiye malzemelerini karıştırın. Kaynayan mısırlı sudan bir kepçe alın ve terbiyenin içerisine dökün. Güzelce karıştırın. Ardından bu terbiye karışımını tencereye ilave edin. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır. Kaynadıktan sonra tuzunu, nanesini ve pulbiberini atın. Çorba hazır. Afiyet olsun...