Yayla çorbasının kesmemesi için bir kepçe ekleyin! En kolay tarif

Yayla çorbası yaz kış yapılan bir çorba. Yayla çorbasında herkesin en temel sorunu çorbanın kesmesi. Çorbanın kesilmemesi için terbiyesinde küçük bir ipucu var. İşte nefis yayla çorbası tarifi ve malzemeleri...

İftar menüsüne farklı çorba tarifleri araştırılıyor. "Bugün ne pişirsem?" diyenler için yayla çorbası tarifini hazırladık. Hemen hemen birçok menüye uyum sağlayan yayla çorbasının püf noktası çorbanın terbiyesinde saklı. Bir kâsede terbiye malzemelerini karıştırın. Kaynayan mısırlı sudan bir kepçe alın ve terbiyenin içerisine dökün. Güzelce karıştırın. İşte malzemeleriyle detaylıca yayla çorbası tarifi ve malzemeleri...

YAYLA ÇORBASI MALZEMELER

1 su bardağı mısır veya buğday

Sıvıyağ

Tuz

Terbiyesi için

1 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı yoğurt

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Yayla çorbası için önce mısır ya da buğday hangisini kullanacaksanız tencereye alın. Sıcak su koyun. Üzerine 1,5 yemek kaşığı yağ gezdirin ve kaynamaya bırakın. O kaynarken siz terbiyeyi hazırlayın.

Bir kâsede terbiye malzemelerini karıştırın. Kaynayan mısırlı sudan bir kepçe alın ve terbiyenin içerisine dökün. Güzelce karıştırın. Ardından bu terbiye karışımını tencereye ilave edin. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır. Kaynadıktan sonra tuzunu, nanesini ve pulbiberini atın. Çorba hazır. Afiyet olsun...