Yavan yemeklerin kurtarıcısı beşamel sos tarifi

Beşamel sos tarifi akşam yemeğine hazırlık yapanlar tarafından merak ediliyor. Yavan yemekleri lezzetlendiren pişmiş yemeklere de yeni bir hayat veren beşamel sosu kusursuz hazırlamanız için püf noktaları anlattık. İşte beşamel sos tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Beşamel sos tarifi merak ediliyor. Yemeklere farklı bir görünüm veren beşamel sos özellikle fırın yemeklerinin vazgeçilmez parçasıdır. Peki, beşamel sos nasıl yapılır?

Yavan yemeklerin kurtarıcısı olan beşamel sosu mükemmel yapmak için tereyağı ve una eklenen sütü sıcak tutun. Kaynar olmamalı fakat soğuk da olmamalı. İşte kusursuz beşamel sos tarifi ve malzemeleri...

BEŞAMEL SOS MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı süt

Tuz

Taze karabiber

BEŞAMEL SOS TARİFİ

Beşamel sos tarifi için önce tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Ancak kahverengileşmesine izin vermeyin. İki dakika yeterli olacaktır.

Sıcak sütü ekleyin ve koyulaştıkça karıştırmaya devam edin. Kaynama aşamasına gelsin.

Tat vermek için tuz ve karabiber ekleyin, ocağın altını kısın ve 2 ila 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın. Beşamel sos hazır. Eğer hemen kullanmayacaksanız topaklanmaması için ara ara karıştırın. Afiyet olsun...