Yaşlılık genlerini siliyor! Güzelliğin kara kapsüllü besini

Doğada en güçlü antioksidana sahip olan kuru kara üzüm, yaşlılık genlerini tarihe karıştırıyor. Adeta yaşlılık genlerini silen kara üzüm besini doğal güzellik kapsülleridir. Cilt bariyerinin vazgeçilmezi olan bu besin hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki kuru kara üzümün cilde faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

En güçlü üzümlerden biri olan kuru kara üzüm, güçlü bir vitamin deposudur. Bu sayede yaşlılık genleri üzerinde etkiye sahip olur. Hücrelerin yaşlılığa yatkınlığını sıfırlayarak güzelliği garantileyen kara üzüm besini, antioksidan deposudur.

Vücuda inanılmaz faydaları olan bu kara kapsüller sayesinde baş döndürücü güzelliğinize yeniden kavuşmuş olursunuz. Kuru kara üzüm yaşlanma belirtilerini tarihe karıştırır.

KURU KARA ÜZÜMÜN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Kara üzüm düzenli tüketildiğinde yaşlanmaya meyilli hücreleri değiştirir. Bu sayede hücre yapısının daha genç ve diri kalmasını sağlar. Bununla beraber akne, sivilce ve gözenekleri de engeller.

Dermis tabakasının deformasyona uğramasını engelleyen kara üzüm, kırışma ve ince çizgilerin önüne geçer. Günümüzde bir çok kozmetik ürün kara üzüm ham maddeli üretilir. Bu ürünlerin çoğunun da kırışma ve ince çizgileri önleyici olarak pazarlanır.

Uzmanlar düzenli tüketildiğinde kara üzümün genç kalma süresini 10 katına çıkarttığını ortaya koydu. Kara üzüm aynı zamanda ciltte meydana gelen egzama gibi hastalıkların da önlenmesinde etkilidir. Yüzyıllar boyunca kara üzüm bu hastalıkların tedavisinde kullanıldı.

Yüksek oranda cilt alerjisi olanlar için de düzenli olarak kara üzüm tüketilmesi tavsiye edilir. Kara üzüm, alerjiye neden olan etkileri anında azaltarak dermis tabakasını korur.

Altından bile daha değerli besin! Bilim insanlarından yaşlılığı durduran probiyotik kaynağı