Yaşlıları mutlu etmenin 3 basit yolu

Yaşlılar velinimetlerimiz. Birçok kişiyi yaşlıların huysuzluğundan yakınır. Oysa büyüklerimizi mutlu etmek çok basit. Bir tatlı söze, bir güler yüze bizlere emek veren çınarlarımızı mutlu edebiliriz. Peki, yaşlılar en çok ne ile mutlu olurlar?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İnsan bir dönüşümden ibaret. Bu yüzden yaşlılar çocuklara benzer derler. Bir çocuk kırılganlığında ve masumiyetinde olan yaşlılarımızın yüzünü güldürmek çok önemli. Peki yaşlıları mutlu etmenin yolları nelerdir? Gelin hep birlikte büyüklerimizin dünyasına biraz kapı aralayalım.

İLTİFAT ET: Huzurevlerine gidenler bilir. Amcalar ekoseli gömleklerinin sol ceplerinde siyah beyaz fotoğraflarını saklarlar ki ziyaretçilere göstermek isterler. İltifat duymak her yaştan insan için bir ihtiyaç olsa bile yaşlıların ruhunu okşar. Kırışık tenlerinin güzelliğinden bahsetmeniz bile moral olabilir. "Gençken çok güzeldim!" diyene "Hala çok güzelsin." demek tebessüm ettirebilir.

SAYGI GÖSTER: Sevgi görmek için saygı duymak şart. Büyüklerimizin olduğu ortamda saygılı bir şekilde oturmak gerekir. Ayrıca yüksek sesle konuşmamak ve üslubunuzu doğru ayarlamanız veya telefonla konuşurken yaşlınızın kapatmasını beklemeniz de saygı ifadesidir. Siz her ne kadar fark etmezseniz dahi yaşlılarınız bunlara özellikle dikkat eder.

GÜLER YÜZ: Güler yüz bir memnuniyet ifadesidir. Evinize gelen büyüğünüze surat asmanızın anlamı "Seni istemiyorum." demektir. Oysa yaşlılar bu tavırdan oldukça kırılırlar. Başka bir nedenden dolayı o gün moralsiz bile olsanız evinizde bir yaşlı ağırlarken yüzünüz gülsün ki sizi yanlış anlayıp kırılmasın.