Yaşlanmayı rafa kaldırıyor! Gençlik iksiri besin

Herkesin yaşamak istemediği yaşlanma sürecini adeta rafa kaldıran dut kurusu besini hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Eski insanların gençlik iksiri olarak gördükleri bu besini düzenli tüketerek yaşlanmayı durdurabilirsiniz. Peki dut kurusunun cilde faydaları nelerdir? Cevabı detayda...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yüksek oranda A ve E vitamini bakımından zengin olan dut kurusu besini yaşlanmanın etkilerini yok eder. Yaşlanmayı engelleyen besinlerin ilk sırasında yer alan dut kurusu, yüzyıllar boyunca gençlik iksiri olarak kabul edildi.

Alternatif tıpta dut kurusunun saç ve cilt sağlığına olan etkilerinden dolayı çok sık kullanıldı. Yaşlanmayı geciktiren dur kurusu hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

DUT KURUSUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

* Dut kurusu en çok egzama rahatsızlığına fayda sağlayan doğal ilaçtır. Uzmanlar dur kurusunu kaynatıp suyunu ped pamuk yardımıyla egzamanın olduğu yerlere sürer. Öte yandan saç derisi ya da cildin diğer kısımlarında olan egzamalar için ise banyoda yıkama suyu olarak kullanılması tavsiye edilir.

* Yüksek oranda antioksidan ve antibiyotik olan dut kurusu düzenli tüketildiğinde hücre dokularını yeniler. Bu da kırışma gözenek genişlemesi ve lekelenme gibi cilt sorunlarını engeller. Dut kurusunda özellikle günümüzde kozmetik ürünlere eklenen pigment mineralleri var.

* Pigment mineralleri cilt yüzeyindeki eşit bir renk sağlar. Öte yandan dudak ve göz çevresinde yaşanan ufak çizgileri önler.

* Dut kurusu saç dökülmesinden kaş ve kirpik dökülmesine kadar faydalar sağlar. Kökleri güçlendirerek seyrelmeleri azaltır.

* Enfeksiyon oranını azaltarak akne ve sivilceyi engeller. Nem oranını dengeleyerek cildin parlaklık düzeyini ayarlar.

Kalıcı kirpikle gözlerinizden olmayın! Kirpikleri saç kadar uzatan yağ