Yaşlanma karşıtı: İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi! İşte güzelliğin reçetesi…

İbn-i Sina asırlar önce yazdığı şifa kitaplarında vücudun adeta güzellik reçetesi ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Ünlü hekim adeta yaşlanma karşıtı bir tohumdan bahsederek, nasıl kullanılacağının tarifini de paylaştı. İşte İbn-i Sina'nın yaşlanmaya karşı önerdiği o tohum…

İbn-i Sina'nın şifa kitaplarında yer alan ilaçsız reçeteler, günümüzde de birçok kişi tarafından tercih edilebiliyor. Ayrıca İbn-i Sina, şifa kitaplarında adeta güzelliğin reçetesini de paylaştı. Nitekim yaşlanmaya karşı faydalı olabilen bir tohumdan bahseden İbn-i Sina, o tohumun nasıl kullanılacağına dair de paylaşımlarda bulundu. Öte yandan söz konusu tohum, günümüzde kozmetik ürünlerinde de kullanılabiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN YAŞLANMA KARŞITI ÖNERİSİ

İbn-i Sina, 1000 yıl öncesinden adeta yaşlanma karşıtı olarak kenevir tohumunu önerdi. Nitekim kenevir tohumu, genç hücre sayısını artırabiliyor. Bu nedenle yaşlanmaya karşı faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Öte yandan kenevir tohumu, sinirlerin yatıştırılmasında da faydalı olabiliyor.

Kenevir tohumu, doğal kolajen olarak görülebiliyor. Cildin hasar almış yapısını hızla onarmaya yardımcı olabiliyor. Ayrıca sinirlerin yıpranmasını öneyerek kan dolaşımını sağlayabiliyor. Öte yandan kan dolaşımının dengeli olması, hücrelerin genç kalmasına da faydalı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın 1000 yıl öncesinden önerdiği adeta yaşlanma karşıtı olan kenevir tohumu, E vitamini kaynağı olarak da görülebiliyor. Bu nedenle saçların daha gür ve sağlıklı çıkmasını sağlayabiliyor. Öte yandan saçların kökten dökülmesini ve yıpranmasını önleyebiliyor. Bu nedenle adeta yaşlanma karşıtı olarak da görülebiliyor.

KENEVİR TOHUMUNUN TÜKETİM YOLLARI

İbn-i Sina'nın da asırlar öncesinden adeta güzelliğin reçetesi olarak tavsiye ettiği kenevir tohumu, kolay bir şekilde tüketilebiliyor. Ayrıca tüketim yollarından bazıları aşağıda yer alıyor.

Kenevir tohumu güneşte kurutulur. Ardından normal bitki çayı demliyormuş gibi demlenerek tüketilebilir.

İbn-i Sina'nın da önerdiği adeta yaşlanma karşıtı olan kenevir tohumu, süt ile birlikte tüketilebilir. Bu yöntemde bir su bardağı sütün içine 5 adet kenevir tohumu atılır. Ardından kaynatılarak günde bir bardak olacak şekilde tüketilir.

Dikkat: İbn-i Sina'nın adeta yaşlanma karşıtı olarak tavsiye ettiği kenevir tohumunu, alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali bulunan kişilerin, uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir.