Yaşlanma karşıtı, bağışıklığı güçlendiren bitki: Hibisküs

Doğanın mucizeleri insanlığa şifa kaynağı olmaya devam ediyor. Bunlardan biri de hibüsküs bitkisi. Hem çayı hem bitkisi ile vücuda şifa olan hibüsküsün faydaları saymakla bitmiyor. Yaşlanmayı geciktiren, kilo vermeye yardımcı olan ve bağışıklığı güçlendiren mucize bitkinin bilinmeyen faydaları haberimizde...

Endemik bitki bakımından oldukça zengin olan ülkemizde her yeni gün bir bitkinin mucizesini konuşuyoruz. Bunlardan biri de şifasıyla mucize olan hibüsküs. Yaşlanmayı geciktiren, kilo vermeye yardımcı ve bağışıklığı güçlendiren hibisküs bitkisi ve çayını gelin birlikte tanıyalım.

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre hibisküs çayı bağışıklığı güçlendirirken yaşlanmayı geciktiriyor.

HİBİSKÜS ÇAYI (NAR ÇİÇEĞİ) İLE YAŞLANMAYI GECİKTİRİN

Sudan'da geleneksel bir çay haline gelmiş olan hibisküs çiçeği, ekşi çay olarak da adlandırılıyor.

Beyaz, sarı ve kırmızı renkleri ile bulunduğu ortama renk veren hibisküs çiçeği çayının, sağlınıza sayısız faydası bulunuyor.

Ekşi bir tada sahip olan hibisküs çayını hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebiliyorsunuz. Ancak burada önemli bir not eklemeliyim: Hamilelerin, emziren annelerin ve tansiyon ilacı kullananların bu çayı tüketmesini tavsiye etmiyorum.

HİBİSKÜSÜN FAYDALARI

Kilo vermeye yardımcı oluyor: Kansızlık kilo vermenize engel olur; hibisküs çayı bitkisel bir demir deposu olduğundan vücudunuzdaki demir eksikliğini destekler ve kilo vermenize yardımcı olur. C vitamini açısından zengin olan bu bitki, yağ yakımını hızlandırır ve bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Ödem söktürücü özelliği sayesinde şişkinliği alır.

KANSERE KARŞI KORUYOR

2007 yılında yapılan bir araştırmada ''Chemico -biological interactions'' tıbbi yayın dergisinde, günde tüketeceğiniz iki bardak hibisküs çayının kanserli hücre sayısını azalttığı ve yayılmasına engel olduğu belirtilmiş. Çok güçlü bir antioksidan etkisi olan hibisküs çayının, mide kanseri tedavisinde destek olarak kullanabileceği de açıklanmış.

KOLESTEROLÜ DENGELİYOR

Araştırmacılar tarafından yapılan incelemelerde; kolesterol değerlerini düzenlediği ve kötü kolesterolü düşürdüğü gözlemlenmiş.

CİLT LEKELERİNİ GİDERİYOR

Hücre yenileyici özelliğinden dolayı; cildinizde oluşan güneş lekelerini azaltıyor, cilt tonunu eşitliyor, cildinizin aydınlık ve sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlıyor.

AĞRI KESİYOR

Hibisküs çayı şiddetli regl ağrılarının hafiflemesini sağlıyor, aynı zamanda sakinleştirici etkisi ile depresyon, stres, sinir sistemi bozukluğu olan kişilerin kullanabileceği doğal ilaçlar arasında yerini alıyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

İçerdiği C vitamini sayesinde hastalıklara karşı direnç artırdığı için ateşli hastalıklarda vücut ısısını düşürmede kullanılıyor.

HİBİSKÜS ÇAYI MALZEMELERİ

Malzemeler:

2 bardak su

2 tatlı kaşığı hibisküs

1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı olarak)

1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)

HİBİSKÜS ÇAYI YAPILIŞI

Kaynattığınız suyun içerisine iki tatlı kaşığı hibisküs ekleyin, 15-20 dakika demledikten sonra soğuk veya sıcak şekilde tüketin.