Genç yaşlardayken kolajen üretimi çok fazla önemsenmese de, ilerleyen yaşlarda yaşlılık belirtileriyle oldukça önemsenmeye başlanıyor. 20'li yaşlara kadar yüksek miktarda üretilen kolajen, cilt için oldukça fayda sağlıyor. Fakat genç yaşlar sona erdikçe bu üretim düşüyor ve cilt sorunları görülmeye başlıyor. Bu da insanları kolajen kaynağı besinlere yönlendiriyor.
Bazı besinlerdeki kolajen üretimi diğerlerine göre daha fazla oluyor. Genç yaşlardan uzaklaştıkça bu besinleri tüketme isteği daha fazla oluyor. Çünkü ciltteki kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi yaşlılık belirtileri ortaya çıkmış oluyor. Uzmanlar tarafından genç bir cilt için önerilen kolajen zengini 3 besin şu şekilde; kemik suyu, tavuk eti ve yumurtanın beyazı.
Kemik Suyu: Bu besin hem enfeksiyonlara karşı korur hem de doğal kolajen içerir. Bu sayede hücrelerin yenilenmesi sağlanır ve kas ile kemik sistemi güçlenir. Ayrıca hücrelerin yaşlanması engellenir. Genç bir cilt için tüketilmesi öneriliyor.
Tavuk Eti: Tavuk eti sayesinde kolajen takviyesi elde edilebiliyor. Bunun nedeni ise tavuk etinde bol miktarda bağ dokusunun bulunması. Bu nedenle zengin bir kolajen kaynağıdır. Genç bir cilt için tüketilmesi tavsiye edilir.
Yumurtanın Beyazı: Bu besinde prolin ve glisin haricinde pek çok kolajen üretimini destekleyen amino asit bulunur. Bu nedenle sağlıklı ve genç bir cilt için yumurtanın beyazı da tavsiye edilir.