Kızartma kokusunu önlemek için yağın içerisine iki dal maydanoz atabilirsiniz. Çayın altını çok açmazsanız demlikteki çay demlenmez. Peki hayat boyu ihtiyacımız olan bilgiler neler? İşte yanıtı...
YAŞAM BOYU LAZIM OLAN CEP BİLGİLER
İyi çay demlemenin sırrı
Hâlâ sıcak olan suyu demliğin tek bir noktasından dökerek demleyin, tüm çayın üzerinde gezdirmeyin. Böylece çayın haşlanmasını engellersiniz.
Kusursuz beşamel sos için
Beşameli hazırlarken unun topak topak olmaması için tencere başından ayrılmayıp sürekli karıştırmaya özen göstermeniz gerekir.
Çikolatanın karıştırılması
Çikolatanın sıvılaştırılarak karıştırılması işlemine Konçlama adı verilir.
Parçalanmayan kurabiyeler
Kurabiyeleri henüz sıcakken, soğumadan tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz. Yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
Dağılmayan kuru fasulyeler
Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek için tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun.
Kuru ciltler için
Bir muzu ezip içine bir çay kaşığı bal veya badem yağı karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın.
Kızartma kokusuna son
Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın. Kokuyu emdiğini göreceksiniz.
Kahvenin tazeliğini korumak için
Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın.
Kahvenin köpüklü olması için
Türk kahvesi hazırladığınız suyun soğuk olmasına dikkat edin. Böylece kahveniz bol köpüklü olacaktır.
Çayın haşlanmaması için
Çaydanlığın demliğine çok ısı gitmemesi için ocağın altını tamamen kısın. Su kaynasın ama fokurdamasın. Böylece demlikteki çayın da haşlanmasını önlemiş olursunuz.