Yarıyıl tatiline özel her güne bir etkinlik

Koronavirüs salgın sürecinden dolayı yarıyıl tatili çocukların hayallerdeki gibi olmadı. 3 haftalık yarıyıl tatilinde öğrencilerin çeşitli aktiviteler yapmaları gerektiğini söyleyen uzmanlar, her güne keyifli bir aktivite önerdi. İşte yarıyıl tatili için keyifli etkinlikler...

DHA

Yarıyıl tatilini birçok aile koronavirüs salgınından dolayı evde geçirecek. Bu süreci eğlenceli hâle getirmeye ne dersiniz? Her güne bir etkinlik planlayarak yarıyıl tatilinde çocukları mutlu edebilirsiniz. İşte çocuklar için etkinlik önerileri...

DHA'ya açıklamalarda bulunan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Rehberlik ve Liseler Koordinatörü Sibel İzgiman, 3 haftalık yarıyıl tatilinde öğrencilerin çeşitli aktiviteler yapmaları gerektiğini söyleyerek, “Küçük yaş grubundaki öğrencilerimiz, ekrandan biraz uzak kalıp bol bol oyun oynayacağı ve fiziksel egzersizlere yer vereceği bir ara tatil dönemi geçirmeliler.” dedi.

HER GÜNE KEYİFLİ BİR AKTİVİTE…

Öğrencilerin el becerilerini geliştirebileceği aktivitelere yönelebileceklerini söyleyen İzgiman, yarıyıl tatiline özel etkinlik önerilerini şöyle sıraladı:

“Makarnaları parmak boyalarıyla boyayıp ipe dizerek kolye yapabilir. 

Traş köpüğü, nişasta ve toz boya kullanarak kendi oyun hamurunuzu yapabilirsiniz. 

Balonu şişirerek bacaklarınızın arasına yerleştirip düşürmeden evin içinde yürümeye çalışmak anaokulu seviyesindeki bir öğrenci için eğlenceli bir fiziksel aktivite olabilir.

Renkli kâğıtları küçük parçalar halinde kesip onları bir kâğıda yapıştırarak mozaik çalışması yapabilirsiniz.

Birlikte bir ressamı tanıyıp onun gibi resimler yapabilir, masal yazıp resimleyebilirsiniz.

Evin çeşitli yerlerine oyuncak saklayıp ‘yaklaştın-uzaklaştın’ gibi komutlar vererek bulmasını sağlayabilirsiniz.

Dinleme becerisi okuma becerisinden çok önce gelişmeye başlar. Bir çocuk okumayı öğrenmeden de kendisine okunan bir şeyi dinleyebilir ve bundan keyif alabilir. Birlikte okuyacağınız kitaplar, dergiler ya da e-içerikler seçebilirsiniz. Okumak, akademik ve sosyal duygusal becerilerinin gelişmesine yardımcı olacaktır.

Ortaokul öğrencileri, okuma, fiziksel etkinlikler ve açık havada zaman geçirmenin yanı sıra akademik becerilerini gözden geçirebilirler. 

Tatiller dinlenmek, eğlenmek kadar öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesine zaman ayrılan, öğrenme kaybı yaşanmaması gereken bir süreç olmalıdır. 

Bilgiler çabuk öğrenebildiği gibi çabuk unutulabilir. Birinci dönem boyunca öğrencilerimiz pek çok derste yeni kazanımlar elde ettiler ve pek çok beceri geliştirdiler. 

Öğrenilen bu beceriler tatil süresince pekiştirilmelidir. 8. sınıf öğrencileri LGS hazırlık çalışmalarına devam etmeliler."