Yarım saatte en kolay köstebek pasta tarifi

Köstebek pasta tarifi merak ediliyor. Köstebek pasta kek ve kremşanti olmak üzere iki aşamada hazırlanıyor. Önce kremşantisi sonra keki yapılıyor. İşte sadece yarım saatte mükemmel pasta tarifi ve malzemeleri...

Köstebek pasta tarifi mutfakta işinizi kolaylaştırabilir. Çünkü hem kolay hem lezzetli. Sadece yarım saatte yaş pasta hazırlayabilirsiniz.

Köstebek pasta kek ve kremşanti olmak üzere iki aşamada hazırlanıyor. Önce kremşantisi sonra keki yapılıyor. İşte en kolay köstebek pasta tarifi ve malzemeleri...

KÖSTEBEK PASTA KEKİ İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kek hamuru kıvamına gelene kadar un

Krema için malzemeler

2 poşet kremşanti

1, 5 su bardağı süt

1 su bardağı kadar damla çikolata

Kekleri ıslatmak için

Süt veya reçel

Pastanın arası için;

2 adet muz

KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

1. Köstebek pasta tarifi için öncelikle kremşantiyi hazırlayın ve dolaba koyun.

2. Ardından köstebek pastanın kekini hazırlayın. Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın ve üzerine süt ve yağı ekleyip tekrar karıştırın. Ardından kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış tepsiye veya borcama dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın. Kek soğuyunca daha kolay kesiliyor.

3. Dinlenen kekten su bardağı kullanarak yuvarlak parçalar çıkarın. Kek parçalarını sütle veya reçelle hafifçe ıslatın. Yuvarlak kestikten sonra kalan kek parçalarını rondodon geçirin.

4. Krem şantiyi buzdolabından alarak üzerine damla çikolatayı ve muzları ekleyip karıştırın. Yuvarlak kestiğiniz keklerin üzerine bir kaşık kremşanti karışımından koyun. Kubbe gibi şekil verin.

5. Krem şantiyi kek kırıntılarıyla kapatın. Bütün pastaları hazırladıktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirerek servis edin. Köstebek pastalar hazır. Afiyet olsun.