Yaraları hemen iyileştiriyor! Şifa dağıtan kemik suyu çorbası tarifi

Son yıllarda hem içerdiği kolajenle hem de eklemleri güçlendirmesi nedeniyle kemik suyu çorbası tarifi çok araştırılmaya başladı. Ameliyatların ardından yaraların çabuk iyileşmesi için de kemik suyu önerilir. Hem çocuklar hem de yetişkinler için sağlıklı olan kemik suyu çorbasının yapılışı ve malzemeleri haberimizde...

Kemik suyu çorbası eklem ağrılarından yaralara kadar her derde şifa oluyor. Kolajen içermesi nedeniyle de vücut direncini artıran kemik suyu çorbası bağırsak sağlığına da oldukça faydalı. Hoşunuza gitmese de faydalarını duyunca içmek isteyeceğiniz kemik çorbası tarifini sizler için hazırladık. İşte kemik suyu çorbası tarifi ve malzemeleri...

KEMİK SUYU ÇORBASI MALZEMELER

1 kilogram ilikli kemik

500 gram et

100 gram içyağı

1 adet patates

1 adet kuru soğan

50 gram pul biber

2 diş sarımsak

Tuz

KEMİK SUYU ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kemik suyu çorbası oldukça pratik ve lezzetli. Öncelikle et ile kemiği büyük bir tencereye alarak ocağa koyun. Üzerine bol miktarda su ekleyip haşlamaya başlayın.

Et suyunu çekince üzerindeki tabakayı süzgeç yardımıyla tencerenin üzerinden toplayın. Tuz, patates ve soğanı tencereye ekleyin ve kapağını kapatın. Pişince et suyunu süzün. Etleri ufak parçalara ayırın.

Bir başka tencerede içyağını eritin. İçine kırmızı biberi ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Parçaladığınız eti de içine ekleyin. Kemik suyunu da ilave ederek 15-20 dakika kaynatın. Kemik suyu çorbası hazır. Afiyet ve şifa olsun.

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI

Kolajen içeriği nedeniyle cildi gençleştirir

Saçı ve cildi besler

Bağırsaklara faydalıdır

Yaraları iyileştirir

Grip, bronşit ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korur

Bağışıklık sistemini güçlendirir