AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Bazı besinler bir araya geldiğinde vücutta ilaç etkisi oluşturuyor. Süt balla karıştırıldığında yaraları iyileştiriyor, sirke yağ ile karıştırıldığında dişlere fayda sağlıyor. Besinlerin şifasından ilaçlar hazırlayan İbn-i Sina bu şekilde binlerce insanın hastalığına çare olmuş. İşte İbn-i Sina'nın şifalı karışımları...
SÜTÜN FAYDALARI
Bal ile alınırsa iç yaraları temizler
Süt hem sürülür hem de içilirse deriye iyi gelir
Kilo aldırır
Apse, uyuz ve kaşıntıya iyi gelir
Unutkanlığı tedavi eder
Süt normalde dişleri çürütür fakat bal ile gargara yapılırsa faydalı olur
Süt görme keskinliğini azaltabilir
Süt ile gargara boğaz iltihapları, difteri, tonsil ve uvula iltihapları için faydalıdır
Süt bağırsakları yumuşatır
Yağlı süt ateşli hastalıklara iyi gelmez
Süt zehirli bitkilerin etkisinden korur
Pişmiş ekşi süt safralı ve kanlı ishali durdurur
SİRKENİN FAYDALARI
Kurutucu, çözücü ve parçalayıcı etkisi vardır
Kanamada kullanılır
Şişlikleri engeller
Balgama karşı etkilidir
Zeytinyağı ya da gül yağı ile beraber lokal olarak kullanıldığında diş eti ve dişlere faydalıdır
Sıcak sirke buharı işitme bozukluğuna iyi gelir
Solunum yollarını açar ve öksürüğe iyi gelir
Mide için iyidir, iştah açar
Yabani üzümden elde edilen sirke, tuzlandıktan sonra kuduz köpek ısırmalarında kullanılır
EKMEĞİN FAYDALARI
Buğday ekmeği, sulu olarak uygulandığında akut şişliklere iyi gelir
Ekmek, su ve tuz ile karıştırılarak herpes tedavisinde kullanılır
Sıcak ekmek susuzluk hissi verir ve çabuk doyurur
Kepekli ekmek bağırsakları yumuşatır
Beyaz un ekmeği, kabızlığa neden olur
Mayalı ekmek bağırsakları yumuşatırken mayasız ekmek tutukluk yapar
SUSAMIN FAYDALARI
Kilo aldırır
Deri yarıklarına iyi gelir
Yağı ateş yükselmesine eşlik eden baş ağrısında kullanılır
Suda bekletilen susam, regl için faydalıdır