Yara bandını bir de böyle deneyin! Güzelleştiriyor

Ciltteki kırışıklıklar geçmiş yıllardan beri kadınlar için hep sorun olmuş. Peki, yüzyıl önce bu kadar bakım kremi ya da kozmetik ürün yokken kadınlar kendine nasıl bakıyordu? Bu sorunun birkaç cevabı olsa da en önemlisi kadınların gece yatarken cildindeki mimikleri engellemesi ya da sabitlemesi. Yara bandını kırışıklıklar için kullanabilirsiniz. Hollywood'un en eski sırlarından biri olan güzellik bandıyla ilgili detaylar haberimizde...

Yara bandı denildiğinde akla ilk gelen yaralar olur. Peki, yara bandının kırışıklıklara karşı etkili olduğunu biliyor muydunuz? Hollywood'un en eski sırlarından biri olan güzellik bandı birçok kadının vazgeçilmezi.

Cildin mimiklerden dolayı sürekli hareketli olması kırışıklıkları artırıyor. Bunun için geçmiş yıllarda kadınlar cilt sabitleyici bantlar kullanmış. Cildi sabitleyen yara bandı kullanmak gece yüzde oluşan kaş, göz gibi birçok mimik hareketini sabitliyor ve bu durum kırışıklık gelişme hızını azaltıyor.

Özellikle rüya esnasında kaş çatması gibi mimikler yapıldığı için bu bölgeleri sabitlemek cildinizin yaşlanmasını geciktirebilir.

BANT CİLDE NASIL UYGULANIR?

Yüz bantları şu anda da çok popüler. Yara bandını günlük cilt bakımında kullanabilirsiniz. Özel cilt bantlarını ya da cildiniz rahatsızlık vermeyecek bir yara bandını, kırışıklık oluşabilecek, kaş arası, alın, kaz ayağı veya dudak kenarları gibi bölgelere mimiksiz cildinizi sabitleyecek şekilde yapıştırın.

Cilt bandın altında kırışıklıkları açılmış şekilde gergin olmalı fakat rahatsız olmayacak şekilde düzenlenmelidir.

Uyandığınız zaman yavaşça bantları sökün ve cildinizi temizleyin. Bu işlem düzenli olarak yapıldığında etkisini gösterecektir.