Yaptığı ev yemekleriyle kendi işini kurdu

Yıllardır kendi yaptığı yemekleri ailesine sunan 53 yaşındaki Hatice Yıldız, ev yemekleri lokantası açmaya karar verdi. Hibe desteği ile kendi işini kuran kadın girişimci, 6 kişiyi de istihdam ederek tüm kadınlara örnek oluyor.

DHA

Kendi işini kuran kadın girişimcilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu isimlerden biri olan Sivas'ta yaşayan Hatice Yıldız, KOSGEB'den aldığı hibe desteğiyle 53 yaşında ev yemekleri lokantası açtı. Yıllardır evinde ailesine yaptığı yemekleri şimdi müşterilerine sunan Yıldız, doğal yöntemlerle hazırladığı birçok çeşitle kısa sürede beğeni kazandı.

DHA'da yer alan habere göre kent merkezindeki Pulur Mahallesi'nde oturan, 5 çocuk annesi Hatice Yıldız, yaklaşık 4 yıl önce KOSGEB'in girişimcilik kursuna kayıt yaptırdı. 

Başarıyla 2 ay süren eğitimlerini tamamlayan Yıldız, sertifikasını alarak 50 bin lira hibe desteğine hak kazandı. 

Et ve Süt Kurumu'ndan emekli olan eşi Abdülkerim Yıldız'ın emeklilik ikramiyesi ve aldığı hibe desteği ile yaklaşık 150 bin lira maliyetle lokanta açan Hatice Yıldız, evde yaptığı yemekleri müşterileri için hazırlamaya başladı.

50 BİN TL HİBE DESTEĞİ ALDI

Sivas'a farklı lezzetler sunmak istediğini söyleyen Hatice Yıldız, girişimci hikâyesini şöyle anlattı:

"Kurs bittikten sonra böyle bir yer açmaya karar verdik. 2 aylık kurstan sonra sertifikamı aldım. Devlet 50 bin TL destek verdi. O zaman eşim de emekli olmuştu birlik olduk 2018 yılında açtık dükkanımızı. Daha önce hiçbir işte çalışmamıştım. Ev hanımıydım ve sadece çocuklarıma yemek yapıyordum. Eşim kurstan sonra 'Böyle bir yer açıp birlikte işletelim, millete hizmet verelim' dedi. Ben mutfakta çalışıyorum o burada kasa tarafında çalışıyor. Bu şekilde birlikte işletiyoruz. Çalışmak evde durmaktan çok daha güzel. Burada 6 tane elemanımız var, onlar da çalışıp evlerine ekmek götürüyorlar. Her şeyin en doğalı, en tazesi olma isteği ile millete hizmet veriyoruz. Sivas'ta yeni olmamıza rağmen müşterilerimiz bizi seviyor ve tercih ediyor. Kadınlarımızın evde oturmaktansa bir şeyler yapmalarını ve faydalı olmalarını isterim." 

"EŞİMİN ÖZGÜVENİ ARTTI"

Eşiyle birlikte çalışan Abdülkerim Yıldız ise "Ben 30 yıl Et ve Süt Kurumu’nda çalıştım. Böyle olunca benim et bilgim eşimin de el lezzeti ile burayı açma kararı aldık. Ben 100 bin lira emekli ikramiyemi koydum eşimde KOSGEB’den 50 bin destek aldı. Sivas’ın yemeklerini yapalım istedik. 3 yıl oldu burayı açalı. Çok şükür müşteri potansiyelimiz de iyi, yemeklerimizi çok seviyorlar. Pandemi döneminde yemeklerimiz çok etkili oldu. Açtığımıza pişman değiliz. Bu işler sıkıntılı olmasına rağmen verdiğimiz bu yemeklerle mutluyuz. Eşimin kendine olan özgüveni arttı. Evdeyken daha masumdu, sosyal çevresi arttı. Kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları ile özgüvenleri artıyor ve çocuk yetiştirmede de bunun daha faydalı olacağına inanıyorum." diye konuştu.