AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
İftara nefis yaprak sarma tarifi ve kolay meze tarifi arıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü vişneli yaprak sarma ve yoğurtlu patlıcan mezesi tarifi oldu. Şef Rafet İnce hem görselliği ile hem de tadıyla enfes bir lezzet olan vişneli yaprak sarmanın püf noktalarını anlattı. Önce yoğurtlu patlıcan mezeyi hazırlayın, ardından servis tabağına alın. Üzerine vişneli yaprak sarmaları koyun. Ardından iftar sofrasına nefis tarife yer açın. İşte "Bugün ne pişirsem?" diyenlere eşsiz tarifler...
VİŞNELİ YAPRAK SARMA VE YOĞURTLU PATLICAN MALZEMELER
Yaprak sarma için malzemeler
250 gram yaprak
200 gram orta yağlı dana kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 su bardağı vişne
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Sosu için:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sıcak su
YOĞURTLU PATLICAN MALZEMELER
1 adet patlıcan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ezilmiş ceviz
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPRAK SARMA TARİFİ
Soğanı ve maydanozu ince ince doğruyoruz. Kabımıza kıyma, önceden ıslattığımız pirinç, soğan, maydanoz, domates salçası, biber salçası, kırmızı toz biber, pul biber, kuru nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip harcımızı yoğuruyoruz. Harcımızı yaprağın ortasına yerleştirip sarıyoruz. Tencerenin dibine vişne ve sarmaları sırasıyla yerleştiriyoruz.
Sos İçin:
Domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, tuz ve karabibere sıcak su ekleyip karıştırdıktan sonra tenceremize ekliyoruz.
YOĞURTLU PATLICAN TARİFİ
Patlıcanımızı delip ocağımızda közlüyoruz. Cevizleri havanda eziyoruz. Kabımıza sarımsak, yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra cevizlerimizi de ilave ediyoruz. Közlenen patlıcanı soyduktan sonra ince ince doğruyoruz ve yoğurt sosumuza ekleyip karıştırıyoruz. Tabağımıza önce sosumuzu, sonra sarmaları koyup üzerine tenceredeki sostan gezdiriyoruz.