İncirin yaprağı, suyu, ham hâli ve pişirilmişi birçok hastalığa şifa oluyor. İncirin yaprağı yaraları tedavi ederken pişirilmiş incir kaşıntıya ve iltihaba iyi geliyor. İnciri değerlendirmek isteyenler reçel yapabilir ya da kurutarak tüketebilir. İncir mevsimi gelmişken sofrada incire mutlaka yer açın. İncirin faydalarını okuyunca sevmeseniz bile fikriniz değişebilir.
İNCİRİN FAYDALARI
Temizleyici, olgunlaştırıcı, çözücü, yapıştırıcı ve parçalayıcı özellikleri vardır
Yapraklarından elde edilen öz suyu, dövme izlerini giderir
Pişirilmişi boğaz ve kulak altı iltihabına iyi gelir. Aynı zamanda hardal köpüğü ile kulak çınlaması için damla olarak kullanılır
İncirin yaprakları göz kapakları kalınlaşması için faydalıdır
İncir yenirse, cilt rengini güzelleştirir
İyi besin değeri vardır
Şişkinlik yapar
Ham incir, derideki ben, siğil ve lekeler için lokal olarak kullanılır
Çıbanları olgunlaştırır
Dolama için kullanılır
İncir sütü, sert tümör için faydalıdır
Soğuktan mütevellit yarıklara iyi gelir
Şişmanlatıcı etkisi vardır
Kuru incir, karaciğer ve dalak şişliklerine iyi gelmez
Pişirilmiş incir, hardal köpüğü ile kaşıntıya iyi gelir
Yaprağı herpes, ürtiker, katı ve enfekte yaralar için kullanılır
İncir sütü yaralara iyi gelir
Ham incir, haşhaş yaprağı ile açık kemik kırıkları üzerine uygulanır
Epilepsiye iyi gelir
Sütü ve öz suyu çürümüş dişlere iyi gelir
Kulak altı iltihaplarda pansuman olarak kullanılır
Ham incir toz şeklinde lokal olarak uygulanırsa kafa yaralarına iyi gelir
Hem taze hem kuru incir boğaz sertliği ve bronşlara iyi gelir
Kronik öksürük bronşit ve göğüs ağrılarını tedavi eder
Karaciğer ve dalak tıkanıklıklarını açar
Böbrek kumunu temizler
Sütü, akrep ve örümcek sokmalarında lokal olarak uygulanır
Böbrek ve mesaneye iyi gelir