Yapmayan bin pişman! Çıtır çıtır milföy böreği tarifi: Kahvaltıya 5 dakikada hazır

Kahvaltılık milföyleri yapmak 5 dakikanızı alıyor. Şipşak hazır ve lezzet şöleni olan milföyler nasıl yapılır? İşte adım adım milföy tarifi...

HABER MERKEZİ

Milföy böreğinin içi boş hali dahi oldukça lezzetli. Habersiz misafirlerinize veya evdekilere deneyebileceğiniz müthiş bir tarif...

Malzemeler

1 paket milföy hamuru

1 yumurta (üstüne sürmek için)

Susam veya çörek otu

İç harcı için (isteğe göre değişebilir):

Peynirli: Beyaz peynir, kaşar rendesi, maydanoz

Kıymalı: 250 g kıyma, soğan, tuz, karabiber

Patatesli: Haşlanmış patates, soğan, baharatlar

Yapılışı

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp biraz yumuşamasını bekleyin.

Hamurları kare şeklinde açın.

İç harcı ortasına koyun.

Hamurun kenarlarını üçgen ya da bohça şeklinde kapatın.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerine çırpılmış yumurta sürün, susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin.

Püf Noktaları

Milföyleri fazla açmayın; kabarıklığını kaybeder.

İç harcı çok sulu olmamalı, yoksa hamuru yumuşatır.

Fırına atmadan önce milföylerin iyice soğumuş olması kabarmalarını artırır.