HABER MERKEZİ
Milföy böreğinin içi boş hali dahi oldukça lezzetli. Habersiz misafirlerinize veya evdekilere deneyebileceğiniz müthiş bir tarif...
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
1 yumurta (üstüne sürmek için)
Susam veya çörek otu
İç harcı için (isteğe göre değişebilir):
Peynirli: Beyaz peynir, kaşar rendesi, maydanoz
Kıymalı: 250 g kıyma, soğan, tuz, karabiber
Patatesli: Haşlanmış patates, soğan, baharatlar
Yapılışı
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp biraz yumuşamasını bekleyin.
Hamurları kare şeklinde açın.
İç harcı ortasına koyun.
Hamurun kenarlarını üçgen ya da bohça şeklinde kapatın.
Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine çırpılmış yumurta sürün, susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin.
Püf Noktaları
Milföyleri fazla açmayın; kabarıklığını kaybeder.
İç harcı çok sulu olmamalı, yoksa hamuru yumuşatır.
Fırına atmadan önce milföylerin iyice soğumuş olması kabarmalarını artırır.