Yapışmış etiket izini temizlemenin basit yöntemi! Meğer bu kadar kolaymış

Etiket izini silmek kimi zaman oldukça uğraştırıcı bir hale dönüşebilir. Bu nedenle yeni bir ürün alındığında üzerindeki etiket birçok kişi için problem haline dönüşebilir. Ancak bu problemi ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek bir yöntem de bulunuyor. İşte detaylar…

Etiket izi, yeni bir ürün alındığında birçok kişi için mutsuzluk sebebi olabilir. Çünkü ürünlerin üzerindeki etiketi çıkartmak isteyen pek çok insan, yapış yapış bir görüntü ile karşılaşabilir. Ayrıca söz konusu yapışmış etiket izini çıkartmak oldukça uğraştırıcı bir hale de dönüşebilir. Ancak bu konuda tercih edilebilecek bir yöntem, etiket izini temizlemeye yardımcı olabiliyor. Üstelik, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

YAPIŞMIŞ ETİKET İZİNİ TEMİZLEMENİN BASİT YÖNTEMİ

Yapışmış etiket izini çıkartmanın birçok farklı yolu bulunuyor. Bu nedenle ürünün yapısına uygun bir yöntemin tercih edilmesi gerekiyor. Ayrıca yapışmış etiket izini çıkartmak için zeytinyağı yöntemi de kullanılabilir. Nitekim zeytinyağı yöntemi, yapışmış etiket izini temizlemenin en basit yöntemlerinden biri olarak da gösterilebiliyor.

ZEYTİNYAĞI YÖNTEMİ

Zeytinyağı yöntemi ile öncelikle etiket yüzeyden çıkartılmak için kaldırılır. Devamında bir bez ya da kağıt peçete zeytinyağına batırılır. Sonra zeytinyağlı bez veya peçete, yapışmış etiket izini temizlemek için sürülür ve fırçalanır. Akabinde zeytinyağının etiket izinin olduğu bölgeye işlemesi için birkaç dakika beklenir. Bu sayede ilgili lekeyi kolayca temizlemek mümkün olabilir.