Yapımı 15 dakika! En kolay kahvaltılık kaygana tarifi

Kahvaltılık tarifler arasında olan kaygana, lezzeti ve pratik yapımı ile çok seviliyor. Krebe benzeyen kıvamı ve mis gibi kokusu ile sofraları süsleyen kaygananın tarifini sizler için hazırladık. İşte detaylar...

Kaygana yeşil soğanla lezzetlenen hamurlu bir tarif. İster kahvaltı öğününde ister ikindi çayınıza eşlik edebilen kaygananın nasıl yapıldığı merak konusu. Peki kahvaltılık kaygana nasıl yapılır?

KAYGANA İÇİN MALZEMELER

4 yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

Maydanoz

Dereotu

Yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)

Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.

Sonra yumurtaları ekleyin.

En son yeşillikleri ekleyip çırpın.

Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.

Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.

Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.

Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru).

Afiyet olsun.