Mutfakta tava ve tencerelerin arkası ısıdan dolayı zamanla kararır. Arkası yanan tava ve tencereleri basit yöntemlerle eski hâline getirebilirsiniz. İşte yanmış tava ve tencereler için 3 yöntem...
1. Ketçap
Ketçap içerisindeki domates sosu sayesinde mutfakta temizleyicidir. Tavanın tabanına veya herhangi bir yanmış kap üzerine bol miktarda ketçap sürün ve yarım saat bekletin. Ardından, kaplanmış kiri çıkarmak için aşındırıcı bir süngerle ovalayın. Özellikle pirinç veya bakır kaplarda çok etkili bir yöntemdir.
2. Sirke ve tuz
Mutfağın kurtarıcı malzemesi sirke ve tuz tavalara da yetişiyor. Sirke derinlemesine yağdan arındırma işlevi görürken tuz kalıntıların tıkanmasını önlemek için aşındırıcı özelliklere sahiptir. Tavanın arkasını tuzla kaplayın ve üstüne beyaz sirke püskürtün. On dakika bekletin, sonra bir süngerle dikkatlice ovalayın.
3. Limon
Mutfaktaki kötü kokularla mücadelede faydalı olan limon, özellikle temizlik açısından birçok avantajı olan bir narenciyedir. Tavalarınızın ve diğer kaplarınızın kararan arkalarını temizlemek için ortadan ikiye kesin ve inatçı lekeleri ovmak için deriyi kullanın. Asidik özellikleri sayesinde narenciye, yağlı kalıntıları kısa sürede yok edecektir. Tek yapmanız gereken bir süngerle ovalamak ve ardından durulamak.