İçi yumuşacık dışı kızaran pankek nasıl yapılır? Meyvelerle servis edilebilen pankek çok lezzetli oluyor. İşte detaylar...
KOLAY PANKEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için;
sıvı yağ
Servis önerisi:
Kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata
2 KİŞİLİK PANKEK TARİFİ
Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Ben genellikle çırpıcı ile elimde çırpıyorum ama mikserle çırparsanız pankekleriniz daha kabarık olur.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştırmanız yeterli.
Dilerseniz bu tarifi 1 paket kabartma tozu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Pişirmek için tavamızı ısıtalım.
Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır. Bu nedenle orta ateşte açın.
İlk pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun.
Eğer içinde hamurluk varsa ocağı bir tık daha kısmanız anlamına gelir.
İlk hamuru dökmeden önce tavamızı çok az yağ ile yağlayalım.
Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile yeterli.
İlk pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün.
Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
Tüm hamuru bu şekilde pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.