Yanlışlıkla küflü salça ve peynir yerseniz ne olur?

Salçada, tereyağında, peynirde küf olabiliyor ve bazen farkında olmadan küflü olan bu besinleri tüketebiliyoruz. Peki, yanlışlıkla küflü besin yersek ne olur hiç düşündünüz mü? Gelin birlikte bakalım…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kimse bile bile küflü peyniri, salçayı ya da kaşarı tüketmez. Fakat bazen gıdalar biz farkında olmadan da küflenebilir. Yanlışlıkla üzerinde küf bulunan bir gıda yerseniz ilk yapmanız gereken bir hekime başvurmak olmalıdır.

Yanlışlıkla küflü besin yerseniz bu durum bağırsaklar için sıkıntılı bir soruna dönüşebilir. Çünkü genellikle küfün bulunduğu yerde bakteriler de bulunur. Bakteriler ishal ve kusma belirtilerine neden olabilir ve hastalığı da beraberinde getirir.

KÜFÜ ENGELLEYEN YÖNTEMLER

Buzdolabı temizliğine dikkat edilmelidir. Karbonatla temizleyebilirsiniz.

Bulaşık bezlerini, havluları, süngerleri, paspasları temiz tutun. Küf kokusu etrafa küf yaydıkları anlamına gelir. Temizliğini yapamadığınız eşyaları atın.

Evdeki nem seviyesini yüzde 40'ın altında tutun.

Buzdolabında ürünlerin çürümesine izin vermeyin. Çabuk bozulan yiyecekleri az alın.

Resimde ilk ahtapot mu at mı gördün? Kişilik testi nasıl bir insan olduğunuzu söylüyor