AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kadınbudu köfte tarifi ve tahinli patates püresi Benim Yemeğim yemek yarışmasında günün belirleyici menüsü oldu. Peki, kadınbudu köfte nasıl yapılır? Birbirinden farklı yemeklerin püf noktalarını anlatan Şef Rafet İnce, ekran başındakiler için püre ve köftenin yapılışını anlattı.
KADINBUDU KÖFTE VE TAHİNLİ PATATES PÜRESİ MALZEMELER
200 gram kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Köfteyi kaplamak için:
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
Tahinli patates püresi için:
1 adet patates
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
4 dal taze kekik
KADINBUDU KÖFTENİN YAPILIŞI
Sıcak su ilave ettiğimiz tencerede pirinçleri haşlıyoruz. Kıymanın yarısını zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymanın diğer yarısını, rendelediğimiz soğanları, bir adet yumurtayı, kimyon, yenibahar, tuz, karabiber, pirinç ve önceden kavurduğumuz kıymayı cam kabımıza ilave edip yoğuruyoruz. Köfte şeklini verdiğimiz harcı önce una sonra yumurtaya bulayıp bol yağda kızartıyoruz.
TAHİNLİ PATATES PÜRESİNİN YAPILIŞI
Patatesleri dörde bölüp üzerine tuz attıktan sonra haşlamaya başlıyoruz. Haşladığımız patatesi, tereyağını, tahini, kremayı blendera atıp tuz ve karabiber ilavesi yaptıktan sonra püre olana kadar çekiyoruz. Püreyi yoğunlaştırmak için tavada 1,5-2 dakika ısıtıyoruz. Daha sonrasında püreyi sunum için sıkma torbasına alıyoruz. Ürünleri tabaklayıp üzerine taze kekik ilave ediyoruz.