Yanında tahinli patates püresiyle kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte tarifi ''Bugün ne pişirsem?'' diye araştıranlar tarafından merak ediliyor. Şef Rafet İnce'nin özel tarifiyle kadınbudu köfte ve tahinli patates püresi tarifi hazırladık. Eğer hep aynı yemek tariflerinden sıkıldıysanız işte tarif defterinize özel yemek. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik yemek tarifi favoriniz olacak. İşte kadınbudu köftenin yapılışı ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kadınbudu köfte tarifi ve tahinli patates püresi Benim Yemeğim yemek yarışmasında günün belirleyici menüsü oldu. Peki, kadınbudu köfte nasıl yapılır? Birbirinden farklı yemeklerin püf noktalarını anlatan Şef Rafet İnce, ekran başındakiler için püre ve köftenin yapılışını anlattı.

KADINBUDU KÖFTE VE TAHİNLİ PATATES PÜRESİ MALZEMELER

200 gram kıyma

Yarım çay bardağı pirinç

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı yenibahar

Tuz, karabiber

Köfteyi kaplamak için:

2 adet yumurta

5 yemek kaşığı un

Tahinli patates püresi için:

1 adet patates

2 yemek kaşığı tahin

3 yemek kaşığı krema

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

4 dal taze kekik

KADINBUDU KÖFTENİN YAPILIŞI

Sıcak su ilave ettiğimiz tencerede pirinçleri haşlıyoruz. Kıymanın yarısını zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymanın diğer yarısını, rendelediğimiz soğanları, bir adet yumurtayı, kimyon, yenibahar, tuz, karabiber, pirinç ve önceden kavurduğumuz kıymayı cam kabımıza ilave edip yoğuruyoruz. Köfte şeklini verdiğimiz harcı önce una sonra yumurtaya bulayıp bol yağda kızartıyoruz.

TAHİNLİ PATATES PÜRESİNİN YAPILIŞI

Patatesleri dörde bölüp üzerine tuz attıktan sonra haşlamaya başlıyoruz. Haşladığımız patatesi, tereyağını, tahini, kremayı blendera atıp tuz ve karabiber ilavesi yaptıktan sonra püre olana kadar çekiyoruz. Püreyi yoğunlaştırmak için tavada 1,5-2 dakika ısıtıyoruz. Daha sonrasında püreyi sunum için sıkma torbasına alıyoruz. Ürünleri tabaklayıp üzerine taze kekik ilave ediyoruz.