Yanık süt tadına bayılanlar tam size göre bir lezzet! Krem Brüle nasıl yapılır?

Süt tatlılarını sevenler bu lezzete bayılacaksınız. Fransızların en meşhur tatlısı olan krem brüle damaklarda kalıyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da zengin tatlısıdır. Peki krem brüle nasıl yapılır? Cevabı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Aromasıyla hafızalara kazınan krem brüle, evde yapım aşamasında bir kaç tane malzemeye ihtiyaç var. İncecik ve acım trak bir lezzeti olan bu tatlı özellikle filtre kahveyle beraber tüketilir. Yapımı biraz zor gibi dursa da aslında yaptıkça pratikleşebileceğiniz bir tatlıdır.

KREM BRÜLE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

300 ml krema

50 ml süt

3 adet yumurta

40 gram toz şeker

1 ml vanilya özütü

15 gram toz şeker

YAPILIŞI

Bir kapta süt ve kremayı karıştırın. Ocağın altı kısık kaynatmaya başlayın.

O sırada vanilya özütü, şeker, yumurta sarıları ekleyin.

Blendırdan geçirin.

Karışımı fırın kaplarına yavaş yavaş dökün.

Akabinde fırın tepsisini sıcak su doldurup içine yerleştirin

Fırına verip 40 dakika pişirin.

Daha sonra ılıması için bekletin.

Buzdolabına koyup 2 saatte orada bekletin.

En son bir tavada biraz şeker kavurup üzerine dökün.

Afiyet şifa olsun...

Sakın yanlışlıkla parmaklarınızı yemeyin! Muazzam soslu buffalo wings tarifi...

Bir kez yiyen hep istiyor! Yumurtalı tost nasıl yapılır?