Yanaklardaki gamzeler ne anlama gelir?

Gamzeler birçoğu için güzellik kriteridir. Hatta gamze denilince Miranda Kerr veya Ariana Grande ilk akla gelen isimlerdir. Peki, hiç düşündünüz mü bilimsel olarak gamzeler ne anlama gelir? Aslında gamzeler bilinenin aksine güzellik kriteri değil bir kusurdur. İşte gamzelerin anlamı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yüzde, sırtta ve vücudun çeşitli yerlerinde oluşan gamzeler genelde toplum tarafından sevilir. Peki, gamzeler ne anlama gelir?

Bilimsel olarak yanaklarda oluşan gamzeler, çeşitli yüz kas liflerinin bulunduğu hipodermis bölgesinde bulunur. Bu nedenle daha fazla gerginlik ve esnemenin olduğu kısımlarda, daha kesin olarak elmacık kemiğinin yapısında oluşurlar. Gamzeler, kas genlerindeki bir kusurun sonucudur ve yanak dokularında bir tür çöküntüye neden olur.

Gamzeler, saç veya göz rengi kadar dikkat çekicidir çünkü kişinin güzelliğini ortaya çıkaran çekici özelliklerdir. Ancak şaşırtıcı olan bunların esas olarak yüz kaslarındaki deformasyondan kaynaklanmasıdır. Hikayedeki ironi, bazı insanların bundan kurtulmak için çok para ödemeye hazır olması, diğerlerinin ise yüzlerinde bu ifadeyi oluşturmak için büyük çaba harcamasıdır. Aslında yapay gamzeler oluşturmak için estetik cerrahiden yararlanmak mümkündür.

YANAKLARDAKİ GAMZELER NE ANLAMA GELİYOR?

Miranda Kerr veya Ariana Grande'nin gamzelerine sahip olmak için rekabet etmek zor. Birçok kültürde bu gamzeler her zaman şans ve refahın sembolü olarak görülmüştür. Ayrıca yaşları ne olursa olsun insanları daha genç gösterdiğine inanılıyor. Bunun nedeni, bu düşüşlerin genellikle küçük çocuklar ve bebeklerle ilişkilendirilmesidir. Nitekim gülümserken yüzlerinde belirdiklerinde hemen masum ve sevimli bir ifade ortaya çıkar.

GAMZELER, BİR GENETİK MESELESİ

Popüler inanışlara göre güzelliğin, şansın, bilgeliğin sembolü olabilir. Ancak yanaklardaki gamzeler genetik olabilir. Gamzeler genellikle anneden, babadan veya büyükanne ve büyükbabadan gelen genetik mirastan kaynaklanır.