AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Amasya şehrinin en sevilen lezzetlerinden biri olan kıymasız mantı tarifini sizler için araştırdık. Bir kaç malzeme ile yapılan bu eşsiz lezzete halk arasında yalancı mantı denir. Bu mantı yüzyıllar önce kıtlık zamanında keşfedildi.
Anadolu kadınlarının irfanı sayesinde muazzam bir lezzete dönüşen kıymasız mantı sayesinde damaklar bayram etti. Bu eşsiz lezzeti iftar sofrasına taşımanız için en pratik yapıp yöntemi haberin detayında yer alıyor.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Alabildiğince su
Sosu için;
1 diş sarımsak
Bir yemek kaşığı salça
Bir su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Bir kabın içine unu boşaltıp üzerine yumurtayı kırın.
Ardından tuzu koyup suyu yavaş yavaş ilave edin. Hamur orta sertlikte olduktan sonra dinlendirin. Avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Daha sonra oklava ile incecik açın.
Kare kare kesip kapatın. Elinize sık sık un dökün.
Kuruduktan sonra mantıları kızgın yağda kızartın. Dilerseniz de kaynatın.
Ardından bir tavada salça, yağ, sarımsak ve baharatları dökün.
Kızartıp mantıların üzerine dökün.
Afiyet şifa olsun...