Yalancılıkta sanat olan lezzet! Kıymasız mantı nasıl yapılır?

Sadece bir kaç malzeme ile muazzam bir iftar sofrası kurabilirsiniz. Bu mantı tarifi sizin ettiğinizden bile daha lezzetli ve güzel. Yalancı mantı olarak geçen kıymasız mantıyı sizler için araştırdık. Peki kıymasız mantı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Amasya şehrinin en sevilen lezzetlerinden biri olan kıymasız mantı tarifini sizler için araştırdık. Bir kaç malzeme ile yapılan bu eşsiz lezzete halk arasında yalancı mantı denir. Bu mantı yüzyıllar önce kıtlık zamanında keşfedildi.

Anadolu kadınlarının irfanı sayesinde muazzam bir lezzete dönüşen kıymasız mantı sayesinde damaklar bayram etti. Bu eşsiz lezzeti iftar sofrasına taşımanız için en pratik yapıp yöntemi haberin detayında yer alıyor.

KIYMASIZ MANTI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un

1 adet yumurta

Yarım çay kaşığı tuz

Alabildiğince su

Sosu için;

1 diş sarımsak

Bir yemek kaşığı salça

Bir su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı pul biber

Bir yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Bir kabın içine unu boşaltıp üzerine yumurtayı kırın.

Ardından tuzu koyup suyu yavaş yavaş ilave edin. Hamur orta sertlikte olduktan sonra dinlendirin. Avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

Daha sonra oklava ile incecik açın.

Kare kare kesip kapatın. Elinize sık sık un dökün.

Kuruduktan sonra mantıları kızgın yağda kızartın. Dilerseniz de kaynatın.

Ardından bir tavada salça, yağ, sarımsak ve baharatları dökün.

Kızartıp mantıların üzerine dökün.

Afiyet şifa olsun...

İftarlık en kolay tarif! 15 dakikada Patates köftesi nasıl yapılır?