Yalancı profiterol tarifi! Misafire şipşak en hızlı tatlı

Yalancı profiterol tarifi merak ediliyor. Çikolata sosuyla ve krema dolgusuyla damakları şenlendiren profiterol tarifi hazırladık. Tek yapmanız gereken adım adım reçeteyi izlemek. İşte püf noktalar…

AZİME KAHYA

Tatlı krizlerine pratik bir çözüm arayanlar için yalancı profiterol harika bir alternatif. Fırın kullanmadan, birkaç malzemeyle hazırlanan bu tarif hem lezzetli hem de oldukça kolay. Gerçek profiterol tadına çok yakın bu tatlı, özellikle misafirler için kurtarıcı bir seçenek olabilir. İşte yalancı profiterol tarifi ve malzemeleri...

YALANCI PROFİTEROL TARİFİ MALZEMELER

Köfte şeklindeki toplar için (hamur yerine)

1 paket pötibör bisküvi (yaklaşık 175 gr)

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe bağlı)

İç dolgu (isteğe bağlı):

Birkaç kaşık krem şanti veya vanilyalı puding (hazırlanmış)

Çikolata sosu için:

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)

1 tatlı kaşığı tereyağı

80 gr bitter çikolata (yoksa kullanmayabilirsin)

YALANCI PROFİTEROL TARİFİ

Bisküvileri rondodan geçir ya da ezerek un haline getirin. Kakao, pudra şekeri ve sütü ekleyip yoğurun.

Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde edin. İstersen içine küçük bir parça krem şanti veya puding koyarak minik toplar yapın.

Buzdolabında 15–20 dakika dinlendirin. Süt, kakao, şeker, un ve nişastayı tencereye alın, karıştırarak pişirin.

Koyulaşınca ocaktan al, içine tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Ilımaya bırakın.

Topları servis tabağına diz, üzerine bolca çikolata sosu dökün. Buzdolabında 1–2 saat dinlendirin, soğuk servis edin.

1 tanesi bile kalp krizine neden olabilir! Sofradan acil kaldırılması gereken 3 besin