Yağsız ve kalorisi en düşük 3 peynir

Peynir kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti. Sağlıklı bir besin olan peynir kemik ve diş sağlığına da çok faydalı. Peki en düşük kaloriye sahip peynirler hangileri?

Az yağlı peynirler merak ediliyor. Kilo almak istemeyenler peynir tüketmekten uzak duruyor. Peki en düşük kalorili peynirler neler? İşte az yağlı peynirler...

KALORİSİ EN DÜŞÜK 3 PEYNİR

LOR PEYNİRİ: Lor peyniri, kahvaltıda rahatlıkla tüketilebileceği gibi, ara öğünlerde ve salatalarda da bu yönüyle güvenle tüketilebilir. Bir kâse lor peynirli salata ortalama 187 kalori civarındadır. Bir yemek kaşığı lor peyniri 11 kalori değerindedir ve ara öğünlerde güvenle tüketilebilir.

ERZURUM CİVİL PEYNİRİ: Tamamen yağsız olan Erzurum civil peyniridir. Civil ya da diğer adıyla çeçil peyniri, 30 gramında 35 kalori içerir. Oldukça besleyici ve sağlıklı olan bu peynir, diyetinizi kalsiyum yönünden desteklerken, düşük kalorisi ile kilo vermenize de yardımcı olacaktır.

ŞAVAK TULUM PEYNİRİ: Bir dilim Şavak tulum peyniri ortalama 30 gram olduğu düşünüldüğünde ortalama 100 kalori değerinde besleyici bir peynir çeşididir. Salata ve kahvaltılarınıza uygun porsiyonlar halinde ekleyerek sağlıkla tüketebilirsiniz.