Yağsız mükemmel kahvaltılık! Pişi tarifini bir de böyle deneyin

Pişi Türk mutfağında kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Herkes tarafından sevilerek tüketilen pişi, çoğu zaman çok yağlı olduğu için tercih edilmiyor. Pazar kahvaltılarınıza eşlik edecek nefis, yağsız pişi tarifini sizler için derledik. İşte pişi tarifinin detayları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kahvaltılık pişi hafta sonu kahvaltılarının bir numaralı çeşidi. Çünkü pişi; hem kahvaltı saatlerinde hem de çay saatlerinde oldukça sık tüketilen ve her yaş grubundan insanın damak tadına uyan lezzetlerden biri. Yapımı oldukça pratik olan pişi, pek çok farklı versiyonuyla karşımızda çıkabiliyor. Biz de bu haberimizde hem yağsız hem de oldukça lezzetli pişi tarifini ve püf noktalarını sizler için derledik.

PİŞİNİN PÜF NOKTASI

Pişileri yaparken her tarafını eşit miktarda pişirecek bir tava tercih edin. Hamuru mutlaka mayalanması için bekletin. Pişirmeden yağı kızdırın mutlaka. Eğer çok yağlı olsun istemiyorsanız. Yağdan çıkarttıktan sonra yağlı kağıt serili bir tabağa alabilirsiniz.

PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4,5 su bardağı un

1 paket(instant) maya

2 tatlı kaşığı şeker

1,5 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

2 tatlı kaşığı tuz(çok dolu olmasın)

Sıvı yağ (kızartmak için)

Dilerseniz içine kaşar peyniri ya da beyaz peynir koyabilirsiniz.

PİŞİ HAMURU NASIL YAPILIR?

Pişi hamurunu yapmaya vaktiniz yoksa fırından hazır mayalanmış ekmek de alabilirsiniz. Yapanlar için pişi hamuru tarifi ise şöyle:

Un ve tuzu yoğurma kabına alarak başlayalım.

Unun ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ekleyerek orta kısımdan yoğurmaya başlayın.

Yumuşak ve yapışkan bir hamur olacağı için ellerinizi ıslatarak hamuru toparlayabilirsiniz. Ama yumuşak diye un katmayın.

Hamurun üzerini streçle kapatarak 1 saat mayalanmasını bekleyin.

Hamur mayalandıktan sonra tezgâhın üzerine biraz un serpin ve bir kere daha kendi hâline yoğurun. Daha sonra hamuru keserek bezeler hâline getirin.

Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Sonrasında ortalarına elinizle delik açın. Böylece kızartmak daha kolay olacaktır.

Şekil verdiğimiz pişilerimizi kızdırdığımız yağa alın ve çevirerek arkalı önlü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...