Yağ çekmeyen mayasız ağızda lokum gibi dağılan lezzet! En kolay pişi nasıl yapılır?

Anadolu'nun en eski lezzetlerinden biri olan yağ çekmeyen mayasız pişi tarifini sizler için derledik. Peynir, zeytin ve bal gibi lezzetlerle beraber tüketilen bu enfes tadın en orijinal versiyonu bu tarifte. Peki en kolay pişi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sabah kahvaltılarının gecikmiş kahvaltıların ya da en lezzetli beş çaylarının aranan ismi olan pişinin yağ çekmeyen ve mayasız halini sizler için derledik. Pişi oldukça sevilen bir lezzettir. Beklemeden yapacağınız bu lezzet için şimdi kolları sıvamanın vakti geldi.

Kokusuyla herkesi kendine çeken, pişinin yağ çekmemesi çok önemli. Hem hafif hem de lezzetli olan pişi tarifinin kolay yapımı sayesinde anında sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

EN KOLAY PİŞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

Yarım yemek kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu

2/5 su bardağı un

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Bir kabın içine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, tuzu koyun.

Karıştırdıktan sonra da yavaş yavaş üzerine su ekleyin.

Eklediğiniz suyu da karıştırmaya başlayın.

Suyu yavaş yavaş katın.

Her kattığınızda daha hızlı yoğurun.

Bir köşede bekletin.

O sırada tencereye bir su bardağı sıvıyağını ilave edin.

Kızan yağa ceviz büyüklüğünde parçaladığınız hamuru atın.

Akabinde pembeleşince alın ve yağ çeken kağıt üzerine koyun.

Afiyet şifa olsun...

Kızartılmış ekmeğe yakışan lezzet! Antioksidan deposu domates sosu nasıl yapılır?